CINĂ de lux pe MACARA, ultima găselniţă a celor mai BOGAŢI oameni din China

Nici prin cap nu-şi trece unde ar putea să ia masa unii dintre cei mai bogaţi oameni. Au dat exemplu, recent, câţiva bogătaşi ai Chinei care au scos din buzunar mii de dolari pentru cina pe o platformă suspendată de o macara imensă.

01 iul. 2014, 12:25
CINĂ de lux pe MACARA, ultima găselniţă a celor mai BOGAŢI oameni din China

O masă de 22 de persoane, cu oaspeţi şi personal de serviciu, a fost organizată pe o platformă ridicată şi suspendată la înălţime foarte mare, de o macara, în Shanghai, în fieful financiar al metropolei.

Aşa-numita „cină în cer”, concept iniţial al antreprenorul belgian David Ghysels, datând din 2004, a fost reprodusă săptămâna trecută în variantă chineză.

Oaspeţii au fost fost aşezaţi pe scaune, pe platformă, în jurul mesei şi legaţi cu centuri de siguranţă, pentru orice eventualitate. Platforma astfel pregătită a fost ridicată treptat la peste 50 de metri, deasupra turnurilor din cartierul financiar.

Distracţia nu a fost prea ieftină. Invitaţii au scos din buzunar 1.430 de dolari de persoană, la care s-a adăugat taxa de 15% pentru servicii. În plus, platforma suspendată se roteşte încet în jurul axei sale după ce ajunge în vârf, astfel încât invitaţii au panorama completă, de 360 de grade, a oraşului. Pentru a putea profita de această distracţie, locurile trebuie rezervate din timp.

Vezi şi Vacanţe cu buget redus. Top 10 al celor mai ieftine oraşe de vizitat GALERIE FOTO

Un prânz pe macara este ceva mai ieftin, mai puţin de jumătate din costul unei cine, adică vreo 622 de dolari. Nici ceaiul nu e foarte ieftin. Poate fi savurat în fiecare după-amiază, pentru 303 dolari porţia, scrie Shanghai Morning Post, care dă şi exemple de meniuri pentru o cină la înălţime, şi la propriu, şi la figurat:

Caviar şi creveţi cu brocoli

Trufe franţuzeşti cu mix de legume

Foie gras în oţet negru cu rhubarb şi gem de căpşune

Somon islandez tras la tigaie, cu legume de sezon, vanilie şi pepene galben