Cinci elevi români de la o şcoală din Germania, confirmaţi cu Covid-19

Publicat: Marţi, 09 Iunie 2020 11:04 // Actualizat: Marţi, 09 Iunie 2020 11:04 // Sursa: romaniatv.net

Cinci copii români elevi la şcoala primară „Christoph Földerich” din Spandau, suburbie a Berlinului, au fost confirmaţi cu Covid-19, iar cincizeci de elevi şi nouă profesori au fost plasaţi în carantină, scrie Berliner Zeitung.

Potrivit ziarului german, au fost înregistrate şi două cazuri suspecte, conectate cu cele din Spandau, în alte două şcoli din Neukölln.

Citeşte şi: Cat este alocaţia unui copil din Germania? Relansarea economică a nemţilor aduce şi subventii de 6.000 de euro la maşini electrice!

Cei cinci elevi români învaţă în clase diferite. Acesta este cel mai mare număr de cazuri depistat într-o şcoală germană până acum, au spus autorităţile. 

Trei dintre copiii de la „Christoph Földerich” aparţin aceleiaşi familii, potrivit unui medic. Legat de ceilalţi doi, este probabil că familiile au legătură.

Aparent, infecţia nu s-a produs la şcoală. În familia din care fac parte cei trei fraţi, alţi doi membri au fost testaţi pozitiv. Nu este clar dacă adulţii au transmis copiilor sau invers.

În Spandau, dar şi alte cartiere ale Berlinului, au fost raportate mai multe cazuri de români infectaţi în ultimele săptămâni. 

Medicul Gudrun Widders din Spandau a spus: „În cazurile raportate acum, este frapant că familiile de români sunt afectate”.

Iniţial, doi copii din clasele a patra şi a şasea au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19 la şcoala din Spandau. Grupurile de studiu din care făceau parte - în total, 20 de copii şi patru profesori - au fost plasate în carantină până pe 12 iunie. Apoi cei trei fraţi, care învaţă în clase diferite, au fost testaţi pozitiv. Astfel, alţi 29 de copii şi cinci profesori au fost plasaţi în carantină până pe 18 iunie.

Autorităţile medicale umăresc acum să găsească persoanele cu care au avut contact familiile. Părinţii copiilor de la şcoala „Christoph Földerich” care nu au fost plasaţi în carantină, dar care au simptome sau incertitudini ar trebui să raporteze departamentului de sănătate publică, a mai pus medicul. 

Citeşte şi: Un muncitor român din Olanda a ajuns la spital după ce s-a plâns că a fost cazat într-o casă cu prea mulţi locatari

Autorităţile sanitare au mai precizat că două cazuri suspecte de Covid-19 au fost depistate în Neukölln.

„Comunitatea română din Spandau şi Reinickendorf are legături cu Neukölln”, a spus Falko Liecke, consilier pe probleme de sănătate. Pe lângă aceste două cazuri, şapte copii de la şcoala primară „Hans Fallada” au fost plasaţi în carantină şi alţi zeci de la o şcoală gimnazială. Rezultatele analizelor sunt aşteptate.

Şcolile nu au fost închise. La unitatea de învăţământ din Spandau a mai fost detectat un caz în luna martie - un profesor - însă toate persoanele cu care a avut contact au fost testate negativ.

Părinţii au acuzat la finalul săptămânii trecute că nu au fost informaţi oficial privind noile cazuri şi carantina.

Conducerea şcolii a declarat luni pentru Berliner Zeitung: „Din păcate, şcoala nu este autorizată să ofere informaţii presei pe această temă”. Administraţia a mai spus că o scrisoare va fi transmisă părinţilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii Covid 19 elevi români romani in germania scoala germania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H