Cinci migranţi solicitanţi de azil în România, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară pe la frontiera cu Serbia

Patru afgani şi un indian, solicitanţi de azil în România, au fost prinşi de poliţiştii de de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş, când încercau să iasă ilegal din România, pe jos, pe la frontiera verde cu Serbia, declarând că voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

RomaniaTV.net
06 feb. 2017, 09:44
Cinci migranţi solicitanţi de azil în România, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară pe la frontiera cu Serbia

Potrivit unui comunicat de presă de luni al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, duminică, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Jimbolia au depistat, în apropierea localităţii Clarii Vii, judeţul Timiş, cinci cetăţeni străini care se îndreptau spre frontiera cu Serbia şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei în cauză, trei bărbaţi, o femeie şi un minor, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că patru dintre persoanele depistate sunt din Afganistan (doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 31 ani, o femeie în vârstă de 29 ani şi fiul acesteia în vârstă de 5 ani) şi una din India (un bărbat în vârstă de 42 de ani), toţi solicitanţi de azil în România. Pe timpul cercetărilor, aceştia au declarat că doreau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în state din vestul Europei”, se arată în comunicat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele cinci persoane fiind preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti.

Citeşte şi Percheziţii DIICOT în patru judeţe şi în Capitală în cadrul operaţiunii „Action Day” susţinută de Europol