Cinci motive întemeiate să mănânci cireşe după vârsta de 40 de ani

Începând din luna iunie, cireşele umple tarabele pieţarilor. Le consumăm cu plăcere pentru că sunt delicioase, în plus, sunt o adevărată binecuvântare pentru sănătate. Iar dacă eşti trecut de 40 de ani, beneficiile lor asupra sănătăţii sunt cu atât mai de apreciat.

07 iul. 2022, 14:04
Cinci motive întemeiate să mănânci cireşe după vârsta de 40 de ani

Delicioasele cireşe au o listă lungă de beneficii, dar un top cinci al acestora ar include: protejarea inimii, combaterea insomniei, prevenirea crizelor de gută, reglarea tranzitului intestinal, combaterea retenţiei de apă.

1.Protejează inima

Datorită bogăției în antioxidanți, cireşele reprezintă o modalitate excelentă de a lupta împotriva bolilor cardiovasculare prin scăderea nivelului de colesterol. Un studiu din 2016 a evidențiat și un alt rol-cheie: consumate sub formă de suc, cireșele din soiul Montmorency scad în mod natural și tensiunea arterială.

2. Combat insomnia

Un studiu american din 2014 a indicat faptul că sucul obţinut din cireşele Montmorency ar fi o alternativă bună la somnifere. Pacienții cu insomnie care au consumat un pahar mare de suc de cireșe dimineața și seara timp de două săptămâni au dormit cu o oră mai mult în fiecare noapte, comparativ cu grupul de pacienți insomniaci care au primit un placebo. Sunt o sursă naturală de flavonoide antioxidante și melatonină (hormonul care ne reglează ciclurile somn/veghe), un duo câștigător pentru îmbunătățirea somnului.

Citeste si Nucile verzi, beneficii şi contraindicații. Sunt bune pentru ficat gras și viermi intestinali

3. Previne crizele specifice gutei

Un studiu publicat în 2012 a arătat că pacienții care sufereau de gută – un reumatism inflamator dureros cauzat de excesul de acid uric din sânge – și-au redus riscul crizelor de gută cu 35% după doar două zile de consum al cireşelor. Combinat cu alopurinol, un tratament care reduce excesul de acid uric din sânge, acest risc a fost chiar redus cu 75%!

4. Stimulează tranzitul intestinal

Fiind bogate în fibre, cireşele contribuie la îmbunătăţirea tranzitului intestinal. Totodată, aceste fructe conţin sorbitol, un zahar cunoscut pentru proprietățile sale laxative.

5. Combat retenţia de apă

Cei care se confruntă cu retenţia de apă şi cu senzaţia de picioare grele au un aliat de nădejde în cireşe. Pentru combaterea acestor simptome, este recomandat consumul de ceai de cireşe. Pune în jur de patruzeci de codiţe de cireșe într-un litru de apă, fierbe câteva minute apoi lasă la infuzat timp de cincisprezece minute. Strecoară și bea două pahare din această licoare (nu mai mult de jumătate de litru) în fiecare zi. Se consumă în cure de 7 până la 10 zile.

Citeste si Fructul consumat de români cu numeroase beneficii pentru organism. Previne bolile grave şi te ajută să slăbeşti rapid