Cinci persoane, printre care şi un copil, care se aflau într-o maşină înzăpezită pe un drum comunal, salvate de autorităţi

Cinci persoane, printre care şi un copil, care se aflau, marţi seară, într-o maşină înzăpezită pe un drum comunal din judeţul Constanţa, au fost salvate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi ai Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 19:57
Cinci persoane, printre care şi un copil, care se aflau într-o maşină înzăpezită pe un drum comunal, salvate de autorităţi

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au declarat că cinci persoane au rămas blocate într-o maşină, în zăpadă, marţi seară, pe drumul comunal dintre localităţile constănţene Dunăreni şi Aliman şi au cerut ajutorul autorităţilor. În sprijinul lor a fost trimisă o şenilată cu un echipaj mixt format din reprezentanţi ai ISU Dobrogea şi angajaţi ai Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Cele cinci persoane au fost preluate de echipele de intervenţie, urmând să fie duse la casele lor.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, pe DN22, între Lumina şi Mihai Viteazu, s-a circulat în convoi, cu antemergător de la Poliţia Rutieră şi cu un utilaj de deszăpezire pentru ca toate autoturismele să depăşească sectorul de drum cu probleme şi să nu rămână blocate. Ulterior această porţiune de drum a fost închisă circulaţiei.

Conform ISU Dobrogea, la ora transmiterii acestei ştiri nu există alte sesizări privind alte autoturisme blocate pe drumurile din judeţ.

Centrul Infotrafic a anunţat că autostrăzile A2 şi A4 au fost închise traficului din cauza viscolului.

De asemenea, tot în judeţul Constanţa este închis şi DN2A, Ovidiu – Hârşova.

Meteorologii au prelungit până miercuri dimineaţă atenţionarea cod galben de viscol pentru judeţele Caraş-Severin, Călăraşi şi Constanţa, unde rafalele de vânt vor depăşi 55 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. În sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Citeşte şi Misiuni dificile de salvare din cauza viscolului. Mai mulţi copii bolnavi au fost salvaţi cu şenilata din localităţile izolate