Cinci procurori, CONDAMNAŢI la închisoare cu EXECUTARE pentru fraudarea examenului de admitere în Magistratură

Cinci procurori au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la închisoare cu executrare, pentru fraudarea examenului de admitere în Magistratură, în 2007, informează România TV. Printre condamnaţi se numără şi Gabriela Ghiţă, fost adjunct al Procurorului General al României.

RomaniaTV.net
10 mart. 2014, 12:31
Cinci procurori, CONDAMNAŢI la închisoare cu EXECUTARE pentru fraudarea examenului de admitere în Magistratură

Gabriela Ghiţă, fostul adjunct al Procurorului General al României, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Examen fraudat la INM”.

Cei cinci procurori condamnaţi sunt acuzaţi că au fraudat un concurs de promovare pentru funcţii de şefi de Parchete şi de instanţe, Gabriela Ghiţă fiind cea care a furnizat subiectele chiar înainte de examen.

În urmă cu un an, procurorii Eugen Cojocaru şi Gheorghe Dumitru au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu executare, iar Gheorghe Cerbeanu, Gabriela Ghiţă şi Sterian Guli au primit pedepse între doi ani şi doi ani şi şase luni, dar cu suspendare.

Cei cinci au contestat sentinţa, iar luni un complet de cinci judecători de la ICCJ a dat verdictul final, decizia fiind definitivă.