Cinci români sunt blocaţi în Viena de 13 zile. Ambasada României în Austria refuză să-i ajute

Cinci români sunt blocaţi de 13 zile în Viena şi nu primesc nici un ajutor. Oamenii au cerut ajutorul Ambasadei României în Austria, dar reprezentanţii oficiului diplomatic i-au sfătuit să se descurce singuri.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 05:52
Cinci români sunt blocaţi în Viena de 13 zile. Ambasada României în Austria refuză să-i ajute

Oamenii se aflau în vacantă în Peru, când în România a fost decretată starea de urgenţă. După ce au aşteptat 11 zile în Peru, aceştia au ajuns în Viena pe 28 martie, iar de atunci încearcă să se întoarcă în ţară, dar fără succes. 

Oamenii spun că de fiecare dată li s-a comunicat să îşi găsească singuri loc de cazare şi transport spre casă. Singurul ajutor de până acum a venit din partea statului austriac. 

Cei cinci turişti şi-au cumpărat bilete pentru un zbor spre România, dar cursa a fost apoi anulată. 

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Izolarea va mai dura, suntem departe de a ne relaxa”

Ludovic Orban anunţă că izolarea va mai dura după ce Klaus Iohannis a anunţat că pregăteşte decretul de prelungire a stării de urgenţă în Româniua.

„Președintele împreună cu Guvernul analizează situația. Președintele a prelungit starea de urgență, urmărim evoluția și pregătim revenirea la normalitate.

Revenirea depinde de români, dacă respectă regulile. Estimările sunt pentru 1 mai. După ce trecem probabil de această dată se vor diminua cazurile. Ne dorim să se petreacă cât mai repede”, a declarat Ludovic Orban.