Cine e cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023. Lionel Messi, detronat din topul Forbes

Lionel Messi, campion mondial cu Argentina în 2022, nu mai este cel mai bine plătit sportiv de pe planetă. Conform topului realizat de Forbes pentru anul 2023, starul lui Paris Saint Germain a fost detronat de marele saău rival, portughezul Cristiano Ronaldo, ajuns la Al Nassr Riad, în Arabia Saudită.

06 mai 2023, 21:10
Cine e cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023. Lionel Messi, detronat din topul Forbes
Cine e cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023. Lionel Messi, detronat din topul Forbes

Cine e cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023. Astfel, potrivit Forbes, Cristiano Ronaldo (38 de ani), graţie fabulosului său contract cu Al Nassr, este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023, cu venituri de 136 de milioane de dolari (124 de milioane de euro), devansându-i pe Lionel Messi, care primeşte 130 de milioane de dolari (118 de milioane de euro), şi pe Kylian Mbappe, cu încasări de 120 de milioane de dolari (109 milioane euro).

Citeşte şi: Lionel Messi ofertat din Arabia Saudită după suspendarea de la PSG. Salariul propus este unul enorm, record absolut

Cristiano Ronaldo a plecat în iarnă de la Manchester United în Arabia Saudită, iar cele două contracte combinate îi aduc în acest sezon 46 de milioane de dolari (42 de milioane de euro), la care se adaugă 90 de milioane de dolari (82 milioane euro) din diverse parteneriate de afaceri. Portughezul, care a semnat un angajament valabil până în 2025 cu Al Nassr, va primi un salariu anual de 75 de milioane de dolari, la care se pt adăuga oportunităţi suplimentare de marketing.

Pe locul 4 se află jucătorul american de baschet LeBron James, superstarul NBA şi al lui Los Angeles Lakers, cu câştiguri de 119,5 milioane de dolari, din care 75 de milioane de dolari (68 de milioane de euro) sunt venituri extrasportive. Urmează pugilsitul Canelo Alvarez, cu venituri de 110 milioane de dolari, mexicuanul fiind campion mondial la categoria supermijlocie în versiunile WBA, WBC, IBF şi WBO!

Citeşte şi: Ea este femeia pentru al cărei număr de telefon Cristiano Ronaldo și-a vândut Porsche-ul la jumătate de preț

Dustin Johnson (107 milioane de dolari) şi Phil Mickelson (106), doi jucători americani de golf, apar în Top 10 pe locurile 6 şi 7, graţie dividendelor încasate în urma migrării lor din PGA Tour către circuitul rival LIV Golf, finanţat de Arabia Saudită.

Pe locul 8 este Stephen Curry (100,4 milioane de dolari), starul celor de la Golden State Warriors, de patru ori campion în NBA, urmat pe locul 9 de Roger Federer, retras din tenis (95,1 milioane de dolari, toţi din parteneriate de imagine şi afaceri), şi pe locul 10 de o altă vedetă din NBA, Kevin Durant (89,1 milioane dolari), de la Phoenix Suns.