Cine e românul care i-a ameninţat cu moartea pe rivalii lui Donald Trump. Bărbatul a fost arestat în SUA după violenţele de la Capitoliu

Un român, membru important al unei organizaţii neofasciste din Statele Unite, se numără printre suspecţii arestaţi în urma violenţelor de la Capitoliu. Bărbatul se numeşte Eduard Florea şi nu este prima oară când are probleme cu justiţia americană.

14 ian. 2021, 13:55
Cine e românul care i-a ameninţat cu moartea pe rivalii lui Donald Trump. Bărbatul a fost arestat în SUA după violenţele de la Capitoliu

Presa din Statele Unite a scris despre românul care i-a ameninţat cu moartea pe rivalii lui Donald Trump. Eduard Florea ar fi vrut să organizeze o nouă acţiune în forţă la Washington şi racola adepţi al lui Donald Trump pentru a încerca să adune cât mai multe persoane dispuse să lupte pentru cauza preşedintelui în exerciţiu.

Potrivit NBC, românul a fost arestat, după ce poliţiştii i-au percheziţionat casa, pe 12 ianuarie. Eduard Florea este acuzat că din locuinţa din Middle Village, Queens ar fi trimis mai multe ameninţări pe Internet, unele dintre acestea chiar în timpul violenţelor de la Capitoliu.

Citeşte şi: Starea de urgenţă din Washington a fost prelungită cu 15 zile. Bilanţul violenţelor: 4 morţi şi 52 de arestări

Săltat după percheziţie, Eduard Florea ar fi trebuit să se prezinte miercuri după-amiază la sediul Poliţie unde era aşteptat să dea declaraţii.

Cine e românul care i-a ameninţat cu moartea pe rivalii lui Donald Trump. A devenit unul dintre liderii „Proud Boys“

Potrivit Adevărul, Florea face parte dintr-o organizaţie neofascistă americană, numit „Proud Boys”. Românul a mai avut probleme cu justiţia în 2014, când a fost arestat după ce în casa lui a fost găsit un adevărat depozit de armament.

Citeşte şi: Traian Băsescu îl spulberă pe Donald Trump. „E pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere. Un om politic mărunt”

La acea vreme, Eduard Florea a fost acuzat că şi-ar fi ucis soţia pe care ar fi strangulat-o în timp ce o ţinea în braţe pe fetiţa lor. Acuzaţia de crimă nu a putut fi însă probată, astfel că Eduard Florea a câştigat procesul. Cu toate acestea, românul a făcut un an de închisoare în dosarul armelor.

Odată liberat, românul s-a reîntors în organizaţie şi a câştigat total notorietate, devenind unul dintre cei mai apreciaţi lideri.

Citeşte şi: Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, după scenele de anarhie din Washington: „Condamn cu tărie aceste gesturi incalificabile”