Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, după scenele de anarhie din Washington: „Condamn cu tărie aceste gesturi incalificabile”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a reacţionat, după ce, miercuri, clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de sute de susţinători furioşi şi înarmaţi ai preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump. Geoană a condamnat incidentele din Washington D.C şi şi-a exprimat încrederea că "democrația americană va depăși aceste momente de cumpănă".

07 ian. 2021, 21:25
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, după scenele de anarhie din Washington: „Condamn cu tărie aceste gesturi incalificabile”

Mircea Geoană a mărturisit că nu a crezut vreodată că sute de oameni vor intra în forţă în clădirea Capitolului. Secretarul general adjunct al NATO a condamnat scenele de anarhie, petrecute în Washington D.C, pe care le-a catalogat drept „gesturi incalificabile”.

„Nu am crezut vreodată că am să trăiesc momente ca cele pe care întreaga planetă le-a văzut în violențele din Congresul american. Am petrecut sute de ore în cele două Camere ale Congresului, promovând interesele României în capitala Statelor Unite.

Am învățat ce înseamnă solemnitatea și importantă instituțiilor democrației Republicii americane și am încercat să le construim și acasă”, a scris Mircea Geoană, pe Facebook.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, după scenele de anarhie din Washington. „Democrația americană va depăși aceste ceasuri de cumpănă”

„Condamn cu tărie aceste gesturi incalificabile și știu că democrația americană va depăși aceste ceasuri de cumpănă și își va demonstra, încă o dată, reziliența și capacitatea de a depăși momentele cele mai critice”, a mai precizat Mircea Geoană, fost preşedinte al Senatului şi fost ambasador al României la Washington.

Citeşte şi: Starea de urgenţă din Washington a fost prelungită cu 15 zile. Bilanţul violenţelor: 4 morţi şi 52 de arestări

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite.

Citeşte şi: Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte al SUA. Reacţia lui Donald Trump

Congresul american l-a validat pe Joe Biden în funcția de Președinte al SUA. Joe Biden a avut 306 electori validați față de 232 pentru Donald Trump. Joe Biden va fi investit în funcție pe 20 ianuarie.

Citeşte şi: Cine este bărbatul cu coarne şi căciulă de blană, care a pătruns în Capitoliu şi a devenit imaginea simbol a protestului