Cine este deputatul care i-a vândut pontul Ioanei Băsescu pentru a cumpăra terenul din Călăraşi VIDEO

Omul cheie în reuşita tranzacţiei făcute de Ioana Băsescu în Călăraşi este un deputat PDL. Vasile Iliuţă a explicat în direct la România TV cum a ajuns un teren cu o suprafaţă atât de mare în posesia familiei Băsescu şi ce rol a avut el în această tranzacţie.

RomaniaTV.net
26 nov. 2013, 21:10
Cine este deputatul care i-a vândut pontul Ioanei Băsescu pentru a cumpăra terenul din Călăraşi VIDEO

Cumpărarea terenului de la Nana a fost un noroc chior pentru familia Băsescu, susţine deputatul PDL Călăraşi Vasile Iiuţă. Un grup de italieni s-a ocupat de comasarea celor 290 de hectare, iar preţul cerut nu a fost deloc mic, de aceea, terenul a aşteptat un cumpărător mai bine de un an, a dezvăluit deputatul în direct la România TV.

Deputatul a mai spus că el i-a furnizat informaţia despre teren consilierului prezidenţial Adrian Rădulescu „din prietenie”.

„A fost o excepţie acel teren pe care a putut să-l comaseze un grup de italieni. Adrian Rădulescu a fost informat printre primii care puteau să-l cumpere. Că nu l-a comandat Adrian Rădulescu, că l-a cumpărat un preşedinte … A fost o coincidenţă că m-am întâlnit cu Adrian Rădulescu şi i-am spus că există acel teren de vânzare în zona Călăraşiului. Fiind vechi prieten şi în funcţii şi pentru că ne-a ajutat tot timpul când am avut probleme la nivelul Ministerului Agriculturii cu mare placere i-am oferit această informaţie”, a mai spus deputatul PDL Iliuţă la România TV.

Citeşte şi: Contractul de vânzare-cumpărare a terenului achiziţionat de Ioana Băsescu, legal

Vasile Iliuţă este un prosper om de afaceri în agricultură şi este şi deputat PDL. Este preşedintele Camerei Agricole Călăraşi şi gestionează nu mai puţin de 4500 de ha, dar în opinia sa nu există conflict de interese. De ce? Pentru că, explică el, nu este remunerat.

„Eu nu sunt decât asociat în firmă agricolă care gestionează 4.500 de hectare. Sunt preşedintele unui grup de producători şi legea îmi permite să deţin funcţia de preşedinte pentru că nu sunt remunerat”, a mai spus Iliuţă.

Miron Mitrea nu este de acord şi îl trimite pe deputatul fermier la noul cod penal.

„Cititi art.283 din noul cod penal ca pe 2 februarie să nu fiţi supărat. Orice politician aflat într-o funcţie care votează ceva care îi creează un beneficiu nu numai ca este incompatibil, este penal”, a explicat Miron Mitrea.