Cine sunt bugetarii care poate obține un spor de 50% din salariu în 2024

Noi reguli la plata indemnizaţiei pentru doctorat. Doar anumiți bugetari vor mai beneficia de un spor de 50% din salariu de la 1 ianuarie 2024.

26 ian. 2024, 15:36
Cine sunt bugetarii care poate obține un spor de 50% din salariu în 2024

De la 1 ianuarie 2024, indemnizația pentru titlul științific de doctor, care e 50% din salariul de bază minim brut, pe țară, garantat în plată, se va plăti numai dacă profesorul, care lucrează în domeniul pentru care deține titlul, are prevăzute în fișa postului atribuții verificabile lunar.

Indemnizația lunară de doctorat se acordă conform prevederilor din OUG 115/2023, supranumită în mediul public Ordonanţa Trenuleţ, potrivit newsweek.ro.

Citește și: Protest al angajaţilor din Sănătate la Ministerul Finanţelor: „Foşti eroi în pandemie, spor mai mic ca-n primărie”

„Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, care se acordă lunar numai dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul și dacă are prevăzute în fișa postului un set de atribuții obiective și cuantificabile care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea acestuia este valorificată în mod suplimentar.

Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25”, se arată în ordonanța trenuleț.

Citește și: Anumiți români vor primi bani de la stat pentru transport! Cine sunt aceștia și care e regula ce trebuie respectată

Conform Legii 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, la cumul de funcții, indemnizația pentru deținerea unui titlu de doctor se acordă la cerere, numai de angajatorul unde beneficiarul are funcția de bază declarată.