Cine sunt cei doi ostatici ucişi la Oneşti. Unul dintre ei a crescut fără mamă

Doi electricieni au fost luaţi ostatici şi ucişi de un bărbat în vârstă de 68 de ani, la Oneşti. Este vorba despre Silviu Iştoan (38 de ani) şi Dan Patatu (55 de ani). Aceştia renovau fostul apartament al bărbatului de 68 de ani în momentul în care au fost luaţi ostatici.

02 mart. 2021, 12:42
Cine sunt cei doi ostatici ucişi la Oneşti. Unul dintre ei a crescut fără mamă
Cine sunt cei doi ostatici ucişi la Oneşti. Unul dintre ei a crescut fără mamă

Cine sunt cei doi ostatici ucişi la Oneşti. Silviu Iştoan (38 de ani) şi Dan Patatu (55 de ani) sunt electricienii care au fost luaţi ostatici şi ucişi de bărbatul în vârstă de 68 de ani.

Cine sunt cei doi ostatici ucişi la Oneşti

Silviu Istoan avea doar 38 de ani. Acesta a rămas orfan de mamă de la vârsta de trei ani, fiind crescut de tată alături de fratele său.

„Din câte am înțeles, au fost trimiși de la combinatul chimic, unde lucrau ei, au fost trimiși să lucreze ca electricieni în apartament. Nu știu ce căutau ei acolo, că nu aveau ce căuta să lucreze într-un apartament. Părerea mea. Au fost trimiși la lucrare, am aflat și eu pe la ora 2 jumătate ce s-a întâmplat. M-am urcat în mașină, am venit fuga, am ajuns aici, am încercat să vorbesc cu cineva. Până la urmă un polițist s-a recomandat ca fiind șeful Poliției și mi-a spus situația. Am întrebat cine este omul ăsta, ce a făcut… mi-a spus: stați liniștit, nu are antecedente, e totul în regulă.

Am încercat să stau calm, am așteptat. Cred că după vreo oră după ce am fost eu aici, pe la 2 și ceva 3, au venit și trupele de intervenție. Au venit și stăteau la vorbe. Eu eram lângă ei, stateau la 5 scări distanță. Ei stateau la vorbe și când au început să țipe băieții, eu i-am auzit… glasul fratelui meu, imediat am încercat să fug, din instinct… Ei au început să plece trei încolo, doi înapoi, au uitat berbecul, apoi scutul… îi auzeam cum discută. Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost.

Dacă erau aici pe colțul blocului, imediat urcau până la etajul 3, dacă stateau cu totul pregătit. Am zis să stau cât mai departe, să nu mă vadă fratele meu, să facă vreo criză. Și am zis: sunteți profesioniști, faceți-vă treaba. Se pare că nu au fost așa profesioniști. Te-ai fi așteptat să facă și ei ceva cum trebuie. Adică, doi ostatici și doi oameni morți. Ei ziceau, că i-am auzit, stați, mă, liniștiți, că omul cedează, erau prea calmi polițiștii. Nu așa se face.

Au strigat ajutor, dar vă dați seama, dacă omul are un cuțit în mână… într-un minut are timp să facă treaba. Măcar unul dintre ei dacă rămânea în viață… vorbim de vieți de oameni. Dacă erau pregătiți, urcau în 30 de secunde. Nu au fost. Toți cer pensii speciale, toți vor salarii mărite, dar de pregătiți nu e niciunul pregătit”, povesteşte fratele lui Silviu, potrivit Antena 3.

Citeşte şi Luare de ostatici la Oneşti. Discuţiile din timpul negocierilor între poliţişti şi criminal: „De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei”

Cei doi muncitori lucrau la aceeaşi firmă la care a lucrat şi soţia bărbatului în vârstă de 68 de ani. Luni, Silviu Iştoan şi Dan Patatu au mers să renoveze apartamentul din Oneşti, moment în care au fost surprinşi de Gheorghe Moroşan.

Înarmat cu un cuţit, bărbatul în vârstă de 68 de ani i-a sechestrat, i-a legat şi i-a ţinut închişi pe balconul apartamentului. A sunat la Poliţie şi a anunţat că i-a luat ostatici pe cei doi electricieni şi că îi va ucide dacă nu primeşte 30.000 de euro şi apartamentul înapoi. Mai mult, bărbatul a cerut să stea de vorbă cu un ministru.

Familiile celor doi bărbați uciși trăiesc o adevărată dramă, iar copiii celor doi au rămas fără tată.

Reamintim că în 2018, Gheorghe Moroșan a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanțe.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept. Unul dintre jandarmi i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui, ca să o grăbească să iasă din casă.

În momentul evacuării, Moroșan era plecat în străinătate, iar la revenirea în țară, nu a reușit să recupereze nimic din apartament. A făcut o încercare oficială, dar executorul ar fi pretins că sigiliul pus pe apartament fusese distrus.

A făcut mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat și întrebat. A reclamat și conducerea poliției din Onești, tot fără rezultat.

„Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește situația, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a amenințat Moroșan.

Citeşte şi Dublă crimă la Bacău. Soţia agresorului a fost reţinută pentru complicitate

 

 


loading...