Ciobănescul german al soţilor Biden a părăsit Casa Albă. Commander a mușcat mai mulți agenți ai Secret Service

Commander, ciobănescul german al soţilor Biden, "nu mai este la Casa Albă", potrivit unei purtătoare de cuvânt a cuplului prezidenţial american. Soții Biden s-au văzut nevoiți să se despartă de el după ce Commander a mușcat mai mulți agenți de securitate.

05 oct. 2023, 12:31
Ciobănescul german al soţilor Biden a părăsit Casa Albă. Commander a mușcat mai mulți agenți ai Secret Service

Commander nu se află în prezent în interiorul Casei Albe, în timp ce următorii paşi sunt evaluaţi, a precizat purtătoarea de cuvânt a cuplului prezidenţial american, într-un scurt comunicat.

Preşedintele american Joe Biden şi soţia sa, Jill Biden, „sunt foarte angajaţi în ceea ce priveşte siguranţa întregului personal al Casei Albe şi a celor care îl protejează în fiecare zi”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, Elizabeth Alexander.

Citește și: Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden a fost ucis de FBI

Commander, care tocmai se întorsese de la un curs de dresaj, a fost în atenţia presei, miercuri, când Secret Service a anunţat că unul dintre agenţii săi a fost muşcat luni seară.

Joi, presa americană a relatat că ciobănescul german, care ajunsese ca şi căţeluş cu familia Biden în 2021, a fost implicat în mai multe incidente decât s-a dezvăluit anterior.

Ciobănescul german al soţilor Biden a părăsit Casa Albă. Commander a mușcat mai mulți agenți ai Secret Service

CNN şi Axios relatează că, pe lângă cele 11 incidente înregistrate până acum împotriva agenţilor Secret Service, câinele a atacat şi alţi membri ai personalului Casei Albe.

Citește și: Joe Biden este primul președinte octogenar din istoria Statelor Unite ale Americii

Cuplul Biden anunţase deja în vară că îşi va trimite câinele la un curs de dresaj, după ce presa a dezvăluit mai multe muşcături, inclusiv una care a dus victima la spital. Major, celălalt câine al soţilor Biden, a fost, de asemenea, trimis pentru scurt timp în 2021 în Delaware, fieful familiei preşedintelui, pentru un curs de dresaj, după ce a muşcat cel puţin un angajat al Casei Albe.

La recomandarea specialiştilor, familia Biden a fost nevoită în cele din urmă să se despartă de el şi să-l încredinţeze unor prieteni care trăiesc „într-un mediu mai calm”.