Ciocolata neagră ÎNGRAŞĂ la fel ca una normală

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne demontează astăzi un mit cât se poate de răspândit. Multe dintre noi au crezut că, dacă consumă ciocolată neagră, silueta lor nu va avea de suferit. Ei bine, acest desert îngraşă la fel de mult ca o ciocolată normală.

RomaniaTV.net
15 iul. 2015, 08:38
Ciocolata neagră ÎNGRAŞĂ la fel ca una normală

Specialista în nutriţie Mihaela Bilic ne arată că ciocolata este o sursă de minerale şi antioxidanţi şi poate avea multe beneficii asupra sănătăţii noastre.

„Ciocolata nu este doar o plăcere ci şi o sursă excelentă de minerale, antioxidanţi şi amine cu acţiune tonică asupra sistemului nervos. Ciocolata are doar efecte benefice şi nici nu îngraşă dacă e consumată cu moderaţie.”, subliniază medicul nutriţionist pe pagina sa oficială de Facebook.

Cu toate acestea, Mihaela Bilic a făcut o precizare extrem de importantă: „Indiferent de tipul de ciocolată conţinutul de calorii e acelaşi, în medie 540-560 cal/100g. E adevărat, ciocolata neagră (cu multă cacao) e mai concentrată în nutrienţi benefici, dar de îngrăşat îngraşă la fel! Boabele de cacao sunt cele care conţin multă grăsime şi calorii, de aceea ciocolata cu 80% cacao are peste 600cal/100g.

Citeşte mai mult pe feminis.ro