Ciolacu alocă 50.000 de lei din Fondul de rezervă familiei Alexandrei, tânăra gravidă moartă în Botoșani

Guvernul intervine după tragedia de la Botoșani, unde o tânără de doar 25 de ani, gravidă, a fost lăsată să moară după ce a suportat, ignorată de medici, șapte ore de chinuri.

24 aug. 2023, 17:54
Ciolacu alocă 50.000 de lei din Fondul de rezervă familiei Alexandrei, tânăra gravidă moartă în Botoșani

Premierul Marcel Ciolacu a decis, joi, alocarea sumei de 50.000 de lei din Fondul de rezervă, aflat la dispoziţia prim-ministrului, ca ajutor pentru familia Alexandrei, tânăra care a murit la Maternitatea din Botoşani, au precizat surse guvernamentale, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a declarat joi, despre cazul gravidei lăsate să moară în spital, la Botoșani, că este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de tragedii. „Este absolut inadmisibil ca în spitale în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijență și nepăsare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Alexandru Rafila intervine în scandalul gravidei de 25 de ani din Botoșani lăsate să moară în agonie. ”Medicii au făcut o universitate. Nu trebuie să lase în suferință o pacientă”
Şeful Executivului a precizat că este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis dar că trebuie să existe măsuri şi proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. „Am văzut o asumare clară la Botoșani, acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital, în loc să salveze vieți. Managerul acelui spital a fost demis de conducerea Consiliului Județean. Dincolo de asta, trebuie să existe măsuri și proceduri clare, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a mai spus el.

„Niște animale”. Atitudinea revoltătoare a unui medic de la maternitatea Botoşani. „Şi eu sunt Alexandra!” – protestul continuă de cinci zile
Potrivit unor surse din Guvern, premierul Marcel Ciolacu alocă suma de 50.000 de lei din Fondul de rezervă, aflat la dispoziţia prim-ministrului, familiei Alexandrei Ivanov. Tânăra, în vârstă de 25 de ani, a murit săptămâna trecută, la nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi ajunsese, joi seară, în jurul orei 23,30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cataloghează drept ”corectă” decizia autorităţilor judeţene din Botoşani de a-l schimba din funcţie pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” în urma decesului tinerei de 25 de ani lăsată fără asistenţă medicală timp de şapte ore, el spunând că atitudinea cadrelor medicale din Botoşani este ”de neînţeles”.