Ciolacu anunţă că va depune plângere penală pe numele Cristinei Prună, după moţiunea de marţi

Marcel Ciolacu afirmă că moţiunea împotriva ministrului Cristian Ghinea a făcut să crească şansele ca moţiunea de cenzură să treacă.

15 iun. 2021, 23:06
Ciolacu anunţă că va depune plângere penală pe numele Cristinei Prună, după moţiunea de marţi

Ciolacu a anunţat, în exclusivitate la România TV că în Parlamentul României începe să pară că „depinde cine numără voturile”.Pentru modul în care a condus şedinţa în care s-a dat votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea, Marcel Ciolacu a spus că depune plângere penală.

„Vom depune o plângere penală pe preşedinta de şedinţă (Cristina Prună – deputat USR) de astăzi (marţi – n.r.). Este inadmisibil. Cred că ştie şi un student în prima săptămână, o moţiune simplă sau o moţiune de cenzură nu este un act normativ, nu este o lege. Nu faci vot online. Nu poţi să vii, să aduni cele două fiindcă aşa ţi-au cerut preşedinţii de partid”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu: PNL şi USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moţiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea!
El a spus că, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat marţi în plen, va fi depusă moţiunea de cenzură.

„Vom face tot ce ţine de noi să treacă această moţiune, vom merge tot în această nouă abordare unde nu ne adresăm numai politicienilor, ci şi partenerilor sociali, ca să ştie toată lumea ce a dus la depunerea unei astfel de moţiuni şi eu cred că oamenii responsabili, trimişi de către români în Parlament, vor vota această moţiune de cenzură. Este şi grupul minorităţilor, sunt oameni foarte serioşi”, a mai spus şeful PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză PNL şi USR-PLUS că au fraudat grosolan votul la moţiunea simplă pentru a-l salva pe „ministrul Zero Ghinea”. Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, iniţiată de PSD. În favoarea moţiunii au votat 143 deputaţi, 171 împotrivă, iar unul s-a abţinut.

Ciolacu: După ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, vom contesta la CCR şi o să mă adresez Comisiei Europene