Ciolacu, despre închiderea pieţelor. „Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. PSD nu poate tolera acest atac”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a lansat un atac la adresa premierului Ludovic Orban despre care susţine că "se luptă să scoată afară din pieţe producătorii români", după suspendarea activităţii în pieţele care funcţionează în spaţii închise. Liderul social-democrat susţine că nu poate tolera "acest atac mizerabil", motiv pentru care a depus împreună cu senatorul PSD Daniel Zamfir un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va fi permisă închiderea pieţelor.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 16:53
Ciolacu, despre închiderea pieţelor. „Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. PSD nu poate tolera acest atac”

„Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. #PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele PSD a precizat că marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, va vota amendamentul „prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară”.

Senatorul social-democrat Daniel Zamfir a anunţat că, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a depus un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va fi permisă închiderea pieţelor.

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. 1 din Hotărârea Guvernului 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitarea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, se arată în amendamentul pe care PSD vrea să-l introducă.

Zamfir a mai precizat că proiectul de act normativ va fi votat marţi în comisii şi apoi va merge în plen. Plenul va începe la ora 11.

Ludovic Orban explică de ce se închid pieţele. „Se suspendă o perioadă de 30 de zile. Nu sunt pieţe foarte bine amenajate”