Ciolacu îi dă o replică tăioasă lui Iohannis: „E nevoit să mintă periodic. Este guvernul său. S-a dovedit total incompetent”

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a răspuns miercuri seară  acuzațiilor lansate de președintele Klaus Iohannis, conform cărora guvernările PSD nu a făcut nimic pentru a combate fenomenul infracțional și activitatea clanurilor interlope. El a adăugat că moţiunea de cenzură va trece cu peste 250 de voturi.

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 19:38
Ciolacu îi dă o replică tăioasă lui Iohannis: „E nevoit să mintă periodic. Este guvernul său. S-a dovedit total incompetent”

UPDATE. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune în Parlament împotriva Guvernului Orban, va trece cu peste 250 de voturi.

„Moţiunea de cenzură va trece. Este alb şi negru, nu mai este gri. Dacă aţi fi fost în Parlament astăzi, toţi liderii politici, inclusiv PMP-ul, liderul PMP-ului, care e la guvernare cu PNL, a zis că se vede de pe Marte cât de prost este gestionată pandemia. Moţiunea va trece cu peste 250 de voturi”, a declarat Ciolacu, la Antena 3, miercuri seara.

„Nu cred că vreunul dintre noi a fost asociat cu vreun clan interlop. Când presa a relatat că se întâmplă ceva, imediat am convocat CEX-ul și am dizolvat acea organizație”, a declarat Ciolacu la Antena3, referindu-se la filiala PSD Ilfov.

„Președintele Iohannis e nevoit să mintă periodic. Este guvernul său. S-a dovedit total incompetent. Mai nou, după raportul Curțîi de Conturi, sunt și hotomani. Cel mai grav, sunt lipsiți de orice credibilitate. După modul lor de a se comporta în această perioadă a pandemiei, nimeni nu îi mai crede. Președintele ar fi avut două alternative. Una să iasă și să recunoască că acest guvern este un eșec total, fie să iasă să încerce să îi acopere periodic și să îi tragă după el, să depășească aceste alegeri. Și această obsesie de a avea alegeri cât mai repede este pentru că vede că nu funcționează acest guvern”, a completat Ciolacu.

Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu i-au răspuns şi premierului Ludovic Orban, care a declarat miercuri în parlament că România are 7000 de angajaţi în plus faţă de începutul anului, în ciuda pandemiei de coronavirus şi măsurilor restrictive luate pentru a o contracara.

„Noi am lăsat șomajul la 2,8%, acum a ajuns la 5,4%. Au un stil de a minți de mie îmi depășește orice imaginație. Încearcă să schimbe realitatea ca să acopere incompetența lor. Noi l-am chemat pe premier cum se deschid școlile și cum se țin alegerile. Nu ne-a spus nimic. A mutat răspunderea la primari. Suntem statul care a băgat cei mai puțini bani în economie, numai 3,5%.”, a spus Marcel Ciolacu.

„Deficitul este cu peste 200% mai mult decât anul trecut, după numai 6 luni. Vom închide anul cu un deficit de peste 10%. Salariul mediu în primele 5 luni a scăzut de la 3.340 de lei, cât l-am lăsat noi, la 3.179. La această scădere, dacă adăugăm o inflație de 3%, duce la o scădere a puterii de cumpărare de 8% în primele 5 luni.”, a precizat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Orban răspunde acuzaţiilor lui Ciolacu: „Liderii PSD mi-au arătat că n-au înţeles nimic. Nu poti să faci politică bazat pe minciună”