Ciolacu: PSD şi Pro România au suficientă majoritate de a trece un Guvern în Parlamentul României

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, înaintea consultărilor de la Cotroceni, că PSD şi Pro România au "o majoritate" care îl susţine pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, pentru funcţia de prim-ministru.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 10:30
Ciolacu: PSD şi Pro România au suficientă majoritate de a trece un Guvern în Parlamentul României
„Am conturat cea mai mare majoritate parlamentară în acest moment”, a declarat Ciolacu.
 
Întrebat dacă a mers la Cotroceni cu lista de semnături din partea celor care îl susţin pe Remus Pricopie, Ciolacu a răspuns: „Lista de semnături, am dovedit ieri, în primul rând prin vot, respectiv 261 de voturi, a fost respins Guvernul Orban. Vom veni cu lămuriri după ce vom avea consultările cu preşedintele României. În acest moment PSD şi Pro România au suficientă majoritate de a trece un Guvern în Parlamentul României, PSD şi Pro România în acest moment au o majoritate, au numărul cel mai mare de parlamentari conturat în jurul unei propuneri”.

Citeşte şi: Orban, înaintea consultărilor cu preşedintele Iohannis: Obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate

Liderul PSD a mai spus că partidele au parlamentari „suficienţi cât să treacă propunerea”.
 
Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte la acestă oră cu delegaţiile partidelor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării unui nou premier după ce Guvernul Orban a fost demis miercuri prin moţiune de cenzură. Primii intraţi la consultări au fost liberalii, urmaţi de social-democraţi şi de delegaţiile USR, UDMR, PMP, ALDE, Pro Europa şi delegaţia Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.