Ciolacu susţine că PSD va respinge ordonanţa privind creşterea pensiilor cu 14 la sută. „Ce face Orban e o încălcare a Constituţiei”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, marţi, că Parlamentul va respinge, cel mai probabil, ordonanţa de Guvern ce prevede mărirea pensiilor cu 14 la sută, în loc de 40 la sută, aşa cum prevede legea. Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că "alocaţiile şi pensiile sunt nişte drepturi cetăţeneşti" care nu pot fi schimbate prin ordonanţă, ci doar prin lege în Parlament.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 15:09
Ciolacu susţine că PSD va respinge ordonanţa privind creşterea pensiilor cu 14 la sută. „Ce face Orban e o încălcare a Constituţiei”

Reacţia liderului social-democrat vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a afirmat că va sesiza CCR în cazul în care PSD va abroga în Parlament articolul din ordonanţă ce face referire la creşterea punctului de pensie cu 14 la sută.

„Îi reamintesc domnului Orban că drepturile şi libertatile, conform Constituţiei, nu pot fi schimbate prin ordonanţă de urgenţă,  ci doar prin lege în Parlament. Ce face dânsul este un artificiu şi o încălcare a Constituţiei (…) Presupun că vom respinge aceasta ordonanţă”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la Parlament.

De asemenea, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, luni, că Partidul Social Democrat a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL.

„Am depus moţiunea de cenzură împotiva celui mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluţii pe care toţi românii le aşteptau, Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei.

Rezultatul îl vedem cu toţii. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor. Cele nouă luni de guvernare PNL pot fi sintetizate în următoarea frază: Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern din ultimii 30 de ani”

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională dacă PSD va modifica în Parlament rectificarea bugetară. El a adăugat că social-democraţii fac o „gargară populistă”, deoarece nu este sustenabilă o creştere a pensiilor cu 40%.

Citeşte şi: Orban anunţă că va ataca la CCR orice modificare în Parlament a rectificării bugetare: Lumea nu mai suportă gargara populistă a PSD