Marcel Ciolacu: „Am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern din ultimii 30 de ani”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, luni, că Partidul Social Democrat a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 14:30
Marcel Ciolacu: „Am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern din ultimii 30 de ani”

„Am depus moţiunea de cenzură împotiva celui mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluţii pe care toţi românii le aşteptau, Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei.

Rezultatul îl vedem cu toţii. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor. Cele nouă luni de guvernare PNL pot fi sintetizate în următoarea frază: Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: PSD depune moţiunea de cenzură „De la Pandemie la pande-mită”. Un capitol este dedicat „Chermezelor PNL în vreme de pandemie”

„Au făcut chermeze în sediul Guvernului în timp ce toată România era închisă. Şi-au pus toate neamurile pe funcţii şi au devalizat bugetul de stat sub paravanul pandemiei.

Pentru toate tunurile date la Unifarm, trebuie să răspundă, nu numai politic, ci şi penal. Deocamdată, achiziţii de 140 de milioane de euro sunt anchetate azi de DNA. Însă alte 700 de milioane de lei au fost scurşi din bugetul de stat doar în perioada stării de urgenţă.

Un jaf generalizat, aşa cum arată raportul Curţii de Conturi, măşti neconforme la suprapreţ şi, cel mai grav, ventilatoare şi echipamente de protecţie care nu au fost livrate niciodată, deşi au fost achitate”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul interimar al PSD a acuzat Guvernul PNL că a fraternizat cu interlopii.

„Românii văd astăzi că sunt singurii care au plătit un preţ uriaş, în timp ce guvernanţii i-au sfidat. I-au furat cu 10 mâini şi s-au crezut deasupra legii.

Un guvern care-şi fură propriul popor trebuie să plece, un guvern care împinge România spre dezastru economic trebuie să plece, un guvern care fraternizează cu interlopii, dar îi cocoşează cu amenzi pe români trebuie să plece. Un guvern care nu respectă legi în vigoare, nu creşte salarii, alocaţii şi pensii trebuie să plece.
Această moţiune este susţinută de aproape un milion de români care vor ca drepturile lor să fie respectate”, a spus Ciolacu.

Ciolacu: „Când furi bani în pandemie, trebuie să pleci acasă”

PSD a strâns 205 de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură, însă pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi. Ciolacu a explicat că negociază şi cu celelalte partide parlamentare, cu excepţia PNL şi PMP, pentru a înlătura de la putere Guvernul.

Citeşte şi: PSD depune moţiune de cenzură. Marcel Ciolacu: „E timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie”

„Cred că şi celelalte forţe politice vor fi responsabile şi vor vota această moţiune de cenzură. Atributul Opoziţiei este de a depune moţiune de cenzură. Este pentru prima oară când nu mai există gri în politică, ci doar alb şi negru. 

PSD negociază cu absolut toate forţele politice. Am avut discuţii şi cu domnul Victor Ponta. Cred că vom vedea la votul moţiunii şi cel mai îndreptăţit să spună acest lucru. Acum două zile, domnul Victor Ponta a spus că va vota moţiunea. Mă bazez pe voturile tuturor. Cred că şi USR trebuie să ne demonstreze dacă este la Putere sau în Opoziţie”, a menţionat Ciolacu.

„Acest Guvern este cazul să plece acasă. Este un act patriotic să votezi această moţiune”, a adăugat liderul interimar al PSD.

Eugen Teodorovici, singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea

Marcel Ciolacu a confirmat că Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, este singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea.

„Domnul Teodorovici candidează la Congres, deci este membru PSD, nu poate fi premier. Este singurul parlamentar al PSD care nu a semnat moțiunea de cenzură. E ca o glumă de la radio Erevan: Ceaușescu a fost ilegalist. Nu, ci semiilegalist. Cum adică semiileaglist? Se pitea, dar nu îl căuta nimeni”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi: Traian Băsescu aruncă în aer moţiunea de cenzură a PSD: Prostie mai mare nu am văzut

Marcel Ciolacu anunţă că Guvernul propus de PSD va avea un premier tehnocrat

„Avem o propunere de prim ministru. Nu este membru PSD în acest moment”, a explicat Ciolacu.