Marcel Ciolacu: „Pregătim un nou pachet de măsuri economice”. Prioritățile asumate de Guvernul Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat miercuri, 18 mai, că Guvernul Nicolae Ciucă va implementa noi măsuri economice în cea de-a doua jumătate din 2022. Cel mai probabil, noile programe vor fi susținute prin fonduri europene, susține pesedistul

18 mai 2022, 12:19
Marcel Ciolacu: „Pregătim un nou pachet de măsuri economice”. Prioritățile asumate de Guvernul Nicolae Ciucă

Fondurile Guvernului sunt „masive” pentru investiții, în special în domeniul energetic, susține Marcel Ciolacu.

„Alături de colegii mei din PSD am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice care să intre în vigoare în a doua parte a anului. Şi vom continua să ne concentrăm ca majoritatea acestor programe să poată fi decontate din fonduri europene, mai ales că avem la dispoziţie resurse financiare masive, în special pe energie.

În plus, ieri, liderii europeni au confirmat chiar ieri că putem renegocia PNRR pentru a aloca şi mai mulţi bani pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia, concomitent cu îndeplinirea ţintelor pe energie verde„, a declarat președintele Camerei Deputaților.

 

Marcel Ciolacu promite sprijin pentru companiile românești

 

Guvernul României va prioritiza investițiile în energia regenerabilă, în baza acordurilor UE, respectiv oferirea unui sprijn consistent pentru afacerile autohtone, susține președintele PSD.

„Vom încerca să le punem la dispoziţie noi instrumente cu care să poată investi în energie, mai ales în energie regenerabilă. Priorităţile PSD sunt stimularea muncii şi sprijinirea companiilor româneşti.

De aceea, orice măsură fiscală vom discuta la nivel politic, să fiţi convinşi că o vom prezenta mediului de afaceri, într-un dialog transparent şi responsabil. Pentru că, în final, şi noi şi dumneavoastră, avem aceeaşi ţintă: o economie care să se dezvolte, cu firme solide şi angajaţi care să ştie că locurile lor de muncă sunt stabile şi bine plătite”, a mai punctat reprezentantul Guvernului Nicolae Ciucă.


loading...
Partenerii noștri