Ciorba care te pune pe picioare în doar câteva minute. Rețeta mănăstirească cu beneficii pentru sănătate: „Mâncărurile pompoase nu sunt pe placul lui Dumnezeu”

Ciorba mănăstirească este un adevărat remediu pentru sănătate, care aduce, totodată, senzație de sațietate și reduce senzația de foame.

17 apr. 2024, 16:44
Ciorba care te pune pe picioare în doar câteva minute. Rețeta mănăstirească cu beneficii pentru sănătate: „Mâncărurile pompoase nu sunt pe placul lui Dumnezeu”
Ciorba mănăstirească - medicament pentru trup și suflet

Ciorba delicioasă de post care reprezintă un remediu excelent pentru sănătate. Dacă vrei să mănânci o ciorbă bună, dar nu ai timp să gătești, există o soluție pentru asta. Rețeta următoare nu doar îți va satisface foamea, dar îți va aduce și multiple beneficii pentru sănătate.

„O să vă prezentăm astăzi o rețetă pustnicească, pe care călugării au învățat-o de la pustnici, care nu mănâncă atât de sofisticat. Mănâncă cât mai simplu, puțin, nepreparat termic, mai uscat, dar cât mai sănătos. Dorința noastră de a crea diverse mâncăruri pompoase nu sunt mereu sănătoase și pe placul lui Dumnezeu. E bine să învățăm de la pustnici cum se gătea altădată, o alternativă sănătoasă de a găti.”, a dezvăluit fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic pe Youtube.

Citește și: Ciorbă de pește la carte! Ce ingredient să pui în oală ca preparatul să iasă delicios. Trucul care face diferența

Ingrediente

  • 2 linguri sfeclă roșie rasă
  • 2 linguri morcov ras
  • zeamă de varză
  • apă caldă
  • 2 linguri pătrunjel ras

Mod de preparare

Ciorba mănăstirească nu este doar un fel de mâncare, ci un medicament, care are proprietăți multiple asupra organismului și care vine la pachet cu un cumul de beneficii de care avem nevoie. Modul de preparare este foarte simplu și nu ai nevoie decât de câteva minute pentru a o pregăti.

„Din ce este compusă această ciorbă-medicament? Acest preparat se face la rece, nu necesită fierberea legumelor. Va remineraliza întreg organismul, va fi o bucurie pentru ficat, stomac. Sfecla roșie este indicată în toate afecțiunile cardiovasculare, are capacitatea de a proteja inima de pericolul unor atacuri cerebrale, cine consumă sfecla în mod original, fără preparare, acea persoană va fi una fericită și sănătoasă. Eu o dau prin răzătoarea mică, pentru că legumele trebuie să fie cât mai subțiri și fine.

Apoi se dă pe răzătoare și morcovul, care conține multă vitamina A și betacaroten. Pentru a finaliza ciorba, punem și zeama de varza, numai aceasta în sine reprezintă un adevărat elixir al sănătății și tinereții. Este un probiotic natural, care conține miliarde de bacterii sănătoase pentru organism, este foarte bună la stomac.”, a continuat acesta.

Citește și: Rețetă de ciorbă de miel. Bucătarii celebri dezvăluie secretul pentru un gust deosebit. Ce trebuie să pui la fiert

Pentru ca zeama obținută să nu fie prea pronunțată, adică să fie prea acră sau prea sărată, acesta spune că trebuie să o diluezi cu apă, după care să adaugi verdeața, iar ciorba e gata să fie servită.

„Ca aceasta să nu fie foarte concentrată, pentru că poate e prea acră sau sărată, o mai diluăm cu apă caldă, după care o să mai punem și pătrunjel, foarte bun la inimă și rinichi. Este gata, nu știu câți dintre voi au încercat sau auzit de această ciorbă.”, a mai spus acesta.