Ciorbă de fasole oltenească. Reţetă veche de peste 100 de ani

Ciorba de fasole se află printre mâncărurile preferate de români. Astăzi vă prezentăm o reţetă veche de peste 100 de ani. Se face foarte uşor şi este delicioasă.

25 iun. 2022, 09:25
Ciorbă de fasole oltenească. Reţetă veche de peste 100 de ani

Ciorbă de fasole oltenească. Această reţetă este una deosebită, deoarece este veche de peste 100 de ani.

Ciorbă de fasole oltenească. Reţeta pas cu pas

Citeşte şi Chisăliţă de cireşe, compotul tradiţional din Ţările Baltice. Reţeta pe care e musai să o încerci vara asta

Pentru prepararea ciorbei vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de fasole, cinci litri apă, două cepe mari, o căpățână de usturoi, 50 ml ulei, un morcov de mărime medie, un ardei gras, o linguriță cu oțet, o roșie mare, cimbru uscat, leuștean verde și mărar, sare şi piper.

Mod de preparare

Fasolea se spală în câteva ape, apoi se lasă la înmuiat până a doua zi, când se scurge de apă şi se pune la fiert timp de 15 minute. Apoi, se înlocuieşte apa şi se pune din nou la fiert.

Între timp, se curăţă o ceapă, ardeiul, morcovii, se zdrobesc câţiva căţei de usturoi şi se adaugă în oala cu fasole. Se adaugă şi puţin cimbru.

A doua ceapă se căleşte puţin până când devine galbenă, apoi se adaugă roşia tocată mărunt. Condimentaţi cu sare şi piper după gust, apoi turnaţi totul în oala cu fasole. Atenţie, acest procedeu se face doar după ce fasolea este fiartă. Se adaugă puţin oţet şi se mai lasă să fiarbă zece minute. La final, se adaugă leuşteanul şi mărarul. Se pune capacul, pentru a se întrepătrunde aromele.

Această Ciorbă se poate servi atât caldă, cât şi rece, alături de murături sau salate de vară.

Citeşte şi Ciorbiţă de roşii. Reţeta delicioasă pentru verile caniculare