Ciorbă de miel făcută de chef Florin Dumitrescu, un deliciu pentru masa de Paşte VIDEO

Mielul este vedeta culinară a Paştelui, iar de pe masa unei gospodine care se respectă, din meniul de prânz nu poate să lipsească ciorba de miel. Dintre multitudinile de reţete vo propunem pe cea a lui chef Florin Dumitrescu.

21 apr. 2022, 17:00
Ciorbă de miel făcută de chef Florin Dumitrescu, un deliciu pentru masa de Paşte VIDEO

Timpul de preparare este de o oră şi 50 de minute, astfel că în maxim două ore vei avea în farfurie o ciorbă de miel aburindă şi delicioasă, care poate fi preparată chiar în dimineaţa zilei de Paşte, dacă avem toate ingredientele la îndemână.

Ciorbe de miel, reţeta lui chef Florin Dumitrescu

Ingrediente, pentru 8 porţii

1 kg Carne de miel

400 g Cartofi

200 g Ţelină

200 g Păstârnac

200 g Ceapă

200 g Morcovi

10 g Chimen

300 g Iaurt

2 Ouă

50 ml Oţet

o legatură Ceapă verde

20 g Tarhon

două legături Pătrunjel

Citeşte şi Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Cum să-ţi iasă pufos şi delicios cozonacul de Paşte. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Mod de preparare ciorbă de miel:

Taie carnea cuburi şi opăreşte-o în apa fiarta timp de 10 minute, după care scoate-o din oală. Căleşte toate legumele tăiate cuburi mici, mai puţin cartofii, în ulei de floarea soarelui cu chimen şi tarhon.

Adauga carnea oparită, 5 litri de apă şi lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 90 de minute.

Adauga cartofii cand carnea este fiarta. Bate gălbenuşurile cu iaurtul si oţetul, toarnă un polonic de supa peste iaurtul bătut şi toarnă amestecul în supă, dupp ce opreşti focul, amestecand foarte bine. Pune pătrunjelul tocat mărunt şi acoperă cu un capac.

Serveşte fierbinte. Poftă bună!

Citeşte şi Carne de miel şi drob de miel, oferta LIDL pentru Paşte 2022. Preţuri avantajoase pentru toate buzunarele. Reţeta lui Antonio Passarelli pentru friptură de miel