Ciprian Marica, atac devastator la Dacia. „Românii le cumpără maşinile şi ei…”

Ciprian Marica, 33 de ani, patronul celor de la FC Farul Constanța, a luat la ţintă marile brand-uri românești care investesc puțin sau deloc în viitorul sportului din România.

19 aug. 2019, 17:26
Ciprian Marica, atac devastator la Dacia. „Românii le cumpără maşinile şi ei…”

Ciprian Marica i-a arătat cu degetul pe șefii de la Dacia, cea mai puternică marcă românească. Producătorul de automobile, aflat sub tutela francezilor de la Renault, are uzina la Mioveni, în județul Argeș, și este cel mai valoros brand autohton, fiind cotat la 1,32 miliarde de euro, conform topului publicat de Brand Finance.

„Dacia e sponsor la Udinese și la o echipă de rugby din Anglia (n.r. – naționala Marii Britanii), iar FC Argeș e lăsat de izbeliște. Adică românii le cumpără mașinile Dacia și ei nu dau nimic înapoi țării? Sunt curios, cu ce se implică Dacia în Pitești la nivel local? Ar trebui luată atitudine. Nu e normal, trebuie să întoarcă ceva comunității. E un semnal de alarmă!”, a spus Ciprian Marica pentru Prosport.

FC Argeş are drept de promovare în Liga 1. Decizia FRF prin care fosta echipă a lui Dobrin şi Mutu poate reveni în elită

Dacia a deținut clubul FC Argeș în partea a doua a anilor ’90, când echipa a atins apogeul după Revoluție. În sezonul 97/98, piteștenii au terminat pe 3 în campionat și s-au calificat în Cupa UEFA, unde au trecut de Dinamo Baku, Istanbulspor, însă au fost umiliți de Celta Vigo, 0-8 la general.

Din 2008, Dacia este sponsorul principal al italienilor de la Udinese. De trei ani, stadionul Friuli se numește Dacia Arena, denumire pe care o va purta cel puțin până în 2023. Începând din acest an, brand-ul se va regăsi și pe tricourile selecționatei de rugby a Marii Britanii.


loading...