Citeşte bolile de care suferi pe unghii

Unghiile sunt făcute din cheratină – proteină dură – și îți pot arăta de ce probleme de sănătate suferi, chiar și în lipsa simptomelor evidente. Află cum să îți ”citești” ughiile corect. 

12 oct. 2014, 09:36
Citeşte bolile de care suferi pe unghii

Probleme cu glanda tiroidă

Poți afla de prezența unei disfuncții tiroidiene uitându-te la lunulă: dacă nu mai are culoarea albă și nu are o nuanță ușor de diferențiat de patul unghiei, atunci ar trebui să faci o serie de teste pentru a afla ce probleme există la nivelul acestei glande.

Boli cardiovasculare sau ale plămânilor

Tot lunula îți poate spune dacă plămânii tăi suferă sau dacă ai probleme cardiovasculare nedescoperite încă. Un semicerc albăstrui în jurul lunulei arată existența unor boli ale plămânilor, iar un semicerc roșiatic poate trăda afecțiuni ale sistemului cardiovascular.

Ce boli poţi avea, dupa culoarea ochilor

Anemie și carențe

Tot inspectându-ți unghiile poți afla dacă ești anemică. Cutele verticale de pe unghii înseamnă o lipsă de fier, în timp ce cele orizontale arată nevoia de vitaminele A și B ori de calciu.

Probleme ale sistemului digestiv

În cazul în care sistemul tău digestiv este deficitar, poți afla acest lucru urmărind pielițele – dacă îți cresc foarte repede înseamnă că ai astfel de probleme de sănătate.

Dezechilibru hormonal

Știi că ai un dezechilibru hormonal atunci când unghiile tale cresc plate, ca și cum ar fi unghii false.

Lipsa de oxigen

Ca organismul tău să se oxigeneze sănătos și eficient, trebuie să faci mișcare și să respiri adânc corect. Poți știi că ai problema asta dacă unghiile cresc cu colțurile ridicate.

Infecție tip Candida

Doar fiind atentă la unghiile tale poți afla dacă în corpul tău există și o infecție de tip Candida – când patul unghiei este alb în loc să fie rozaliu.

Sursa: avantaje.ro