Cîţu, despre facturile la energie: Avem soluţii pentru iarnă, dar nu pot fi implementate dacă va pica guvernul

Premierul susţine că aceia care accelerează această moţiune trebuie să ştie să sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla în iarnă cu facturile românilor.

08 sept. 2021, 19:03
Cîţu, despre facturile la energie: Avem soluţii pentru iarnă, dar nu pot fi implementate dacă va pica guvernul

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că există ”mai multe soluţii” pentru menţinerea la un nivel redus a facturilor la energie în iarna care urmează, însă a subliniat că, dacă Guvernul va fi dat jos, unele măsuri care trebuie reglementate prin Ordonanţe de Urgenţă nu vor putea fi implementate. ”Cei care accelerează această moţiune fără a aştepta decizia Curţii Constituţionale trebuie să ştie să sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla în iarnă cu facturile românilor”, susţine primul ministru.

”Avem şi alte soluţii pentru iarnă, dar să ştiţi că nu pot fi implementate dacă va pica guvernul. Deci, dacă merg mai departe cei de la USR cu AUR şi cu PSD, trebuie să se gândească, să se uite în ochii românilor, să le spună că nu vor avea o soluţie până nu va fi un alt guvern – şi nu ştim când va fi un alt guvern – pentru că ei au hotărât să dea jos guvernul într-o criză în acest moment. La fel este şi cu campania de vaccinare: ai nevoie de Ordonanţe de urgenţă dacă suntem într-o situaţie de urgenţă şi nu poţi să dai Ordonanţe de urgenţă dacă guvernul pică. Deci cei care accelerează această moţiune fără a aştepta decizia Curţii Constituţionale trebuie să ştie să sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla în iarnă cu facturile românilor. Aceştia sunt responsabili. Şi acum responsabilii sunt cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului şi cei de la USR, AUR şi PSD”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, la Antena 3.

Florin Cîţu pregăteşte demiterea prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS: „Dacă rămân, ar însemna să aduc AUR și PSD la guvernare”

Premierul a menţionat că Guvernul se va asigura că va găsi soluţii pentru a ”menţine” costurile reduse la facturile de energie, nu doar pentru consumatorii persoane fizice, dar şi pentru ”întreaga economie”.

Florin Cîțu, noi detalii despre creșterea salariului minim: „A fost uşor să cădem de acord că trebuie să crească”

Anterior, la Ploieşti, Florin Cîţu a declarat că Legea privind consumatorul vulnerabil, care asigură sprijin financiar persoanelor şi familiilor cu venituri mici pentru plata facturilor la gaze naturale, electricitate sau alte surse de încălzire, nu este suficientă pentru iarna care urmează.

Cîţu afirmă că Guvernul ia în considerare şi „alte măsuri”, privind acest aspect, pentru lunile care urmează.


loading...