Cîţu despre PSD: „Proiectele lor populiste pot arunca România în haos economic”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat duminică, referindu-se la creşterea economică a României, că "elimină toate scenariile apocaliptice ale PSD", ale cărui proiecte populiste "pot arunca România în haos economic".

RomaniaTV.net
17 mai 2020, 20:21
Cîţu despre PSD: „Proiectele lor populiste pot arunca România în haos economic”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a postat, duminică, un mesaj pe Facebok intitulat „Despre creşterea economică”, în care afirmă că „sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei”.

„România a reuşit, împotriva tuturor criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni REALI de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creştere anuală de 2.7%. Am spus că aceasta creştere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă. De ce? Simplu. Media estimărilor analiştilor pentru creşterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiştii/analiştii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist şi că pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creştere economică din UE în primul trimestru. Este foarte important aceste detaliu cu estimările pentru că acum TOŢI analiştii/economiştii îşi vor reviziui estimările pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contracţie de -0.9% în primult trimestru care s-a dovedit GREŞITĂ”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ despre tăierea pensiilor şi salariilor. „Nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar”

Potrivit acestuia, modelele agenţiilor de rating şi analiştilor „au greşit în medie cu 1.2% şi acest lucru trebuie corectat”.

Ministrul Finanţelor susţine că va continua să administreze finanţele României „cu responsabilitate şi precauţie”.

„Banii românilor trebuie direcţionaţi în acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. În acelaşi timp în fiecare lună fac o analiză de impact pe termen mediu şi lunga a relaţiei cheltuieli bugetare/ încasări. Dar, pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru români vine din Parlament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca România în HAOS economic. Acest lucru trebuie să se oprească”, a încheiat Cîţu.


loading...