Cîţu le cere parlamentarilor să-şi doneze din venituri pentru dublarea alocaţiilor. „Ar fi un demers credibil”

Florin Cîţu a sugerat că parlamentarii care au votat miercuri pentru dublarea alocaţiilor să-şi doneze o parte din venituri pentru a sprijini aplicarea acestei măsuri. Ministrul Finanţelor a dat asigurări că alocaţiile pentru copii vor fi dublate, însă majorarea va fi realizată în etape.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 19:05
Cîţu le cere parlamentarilor să-şi doneze din venituri pentru dublarea alocaţiilor. „Ar fi un demers credibil”

Ministrul Finanţelor a afirmat că nicio ţară din Europa nu a luat astfel de măsuri, având în vedere că economia globală este în criziă, iar economia ţării a fsot afectată de măsurile aplicate pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

„În aceste condiții, în care veniturile la buget au scăzut datorită faptului că economia a fost închisă, am găsit resurse de a crește alocațiile cu 20%. În același timp au fost alocate resurse suplimentare pentru părinții care stau acasă cu copiii și am prelungit acest lucru și pe perioada vacanței. Au mai fost și alte ajutoare în această direcție.

Dar pentru acest an, zic că efortul de 600 de milioane de lei, această creștere de 20% pe ultimele luni ale anului, bani care nu au fost niciodată în bugetul pe 2020, pentru că legea a fost aprobată fără surse de finanțare, deci parlamentarii au votat și au spus: găsiți resurse, neconstituțional, am găsit resurse pentru 20%” a spus Cîțu, la Digi24.

PSD îl ironizează pe Iohannis după ce Parlamentul a votat dublarea alocaţiilor. „Îl va trimite din nou pe Orban – „Atât s-a putut?”

Florin Cîţu a dat asigurări că alocaţiile vor fi dublate, în acest lucru se va produce etapizat.

„Dar alocațiile vor fi dublate, aceasta e promisiunea pe care o fac. Alocațiile vor fi dublate eșalonat, pe etape, dar vor fi dublate”, a adăugat ministrul Finanţelor, conform sursei citate.

Ministrul Finanţelor a lansat o provocare pentru parlamentarii care au votat dublarea alocațiilor.

„O decizie pe care am luat-o la începutul anului, pentru că știam că vor începe cu astfel de măsuri populiste în 2020, a fost aceea de a îngheța salariile demnitarilor, inclusiv ale parlamentarilor, dar să știți că nu au ajuns resursele. Poate ar putea unii dintre ei să mai doneze din venituri, să putem să avem la buget mai mulți bani. Cei care au votat să facă acest efort, atunci ar fi un demers credibil”, a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor a făcut aceste declaraţii în contextul în care Camera Deputaţilor a respins, miercuri, în calitate de for decizional, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20 la sută de la 1 august. Dacă legea de respingere a Ordonanței de Urgență este promulgată de președinte, intră în vigoare legea inițială prin care alocațiile au fost dublate.

Grupul de deputați USR s-a abținut de la vot, PSD a votat „pentru” iar PNL „împotrivă”.

Parlamentul a votat pentru dublarea alocaţiilor. Creşterea etapizată propusă de Guvern a fost respinsă


loading...
Partenerii noștri