Clatite americane cu smantana si branza. Bonus de sezon: Rulada cu dovleac si ciocolata

Iata o reteta deliciooasa de clatite americane cu smantana si branza si alta de rulada cu dovleac si ciocolata

09 mai 2023, 09:23
Clatite americane cu smantana si branza. Bonus de sezon: Rulada cu dovleac si ciocolata

Mod de preparare Clatite americane cu smantana si branza
Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Turnam treptat smantana si incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam in compozitia cu galbenusuri.

Incingem tigaia, si o ungem cu ulei, punem compozitia cu o lingura formand rotunduri mici. Intoarcem si pe o parte si pe cealalta astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti. Le scoatem pe un platou, le ungem cu smantana si presaram branza rasa deasupra. Serviti cu placere!

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

 

Supa de ceapă a lui Florin Dumitrescu. Chef-ul a dezvăluit secretul reţetei care o face extrem de delicioasă
Rulada cu dovleac si ciocolata

Rulada cu dovleac si ciocolata
Mod de preparare Rulada cu dovleac si ciocolata
Pentru aluat:
Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il pasezi cu un blender pana obtii un piure fin.
Intr-un vas, mixezi ouale cu un varf de cutit de sare si zaharul, pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
Adaugi piureul de dovleac in compozitia de oua si zahar si amesteci cu grija, de jos in sus.
Amesteci faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cerni printr-o sita deasa.
Adaugi treptat faina cernuta si scortisoara in compozitia de oua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn, pana la omogenizarea completa.
Tapetezi tava de cuptor cu hartie de copt si adaugi aluatul ruladei.
Coci rulada, in cuptorul peincalzit la 180°C, pentru cca 12-15 minute.
Scoti rulada cu dovleac din cuptor si o rastorni, cu tot cu hartia de copt, pe o alta bucata de hartie de copt. Indepartezi hartia de copt pe care a fost coapta rulada, apoi o acoperi cu un prosop de bumbac, o rulezi si o lasi sa se raceasca complet.

Citeşte şi: Greșeala pe care o fac mulți români când merg la restaurant. Florin Dumitrescu aruncă bomba: „Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul”

Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O dai la rece pentru cateva ore.
Intinzi foaia de rulada si o umpli cu crema de ciocolata apoi o rulezi. Invelesti rulada in folie de plastic / aluminiu si o dai la rece pentru 1-2 ore. Dupa repaos, o ornezi cu ciocolata topita pe baie de abur si o tai felii (dupa ce s-a intarit ciocolata).

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici: