Clemens Toennies, preşedintele Schalke 04, a demisionat. Miliardarul deţine abatorul unde peste 1.000 de români s-au infectat

Clemens Toennies, preşedintele clubului german de fotbal Schalke 04, şi-a dat demisia marţi, potrivit AFP. Cu o avere estimată la 1,78 miliarde de euro, Tonnies este omul de afaceri care deţine abatorul unde peste 1.000 de români s-au infectat cu noul coronarvius. 

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 19:59
Clemens Toennies, preşedintele Schalke 04, a demisionat. Miliardarul deţine abatorul unde peste 1.000 de români s-au infectat

Cea mai mare firmă pe care magnatul german Clemens Tonnies  o deţine la Iaşi se numeşte Orgapic. Activitatea principală a firmei este  „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.”  Într-o vreme, firma era unul dintre cei mai mari cultivatori de terenuri bio din România.

Fanii lui Schalke au protestat dur împotriva lui Tonnies

Sâmbătă, peste 1.500 de fani ai celor de la Schalke 04 au protestat în faţa stadionului echipei împotriva preşedintelui clubului. Miliardarul Clemens Tonnies, cel care şi-a făcut averea din industria cărnii, a fost ţinta fanilor lui Schalke. Pe un banner uriaş era mesajul: „Porcule! Schalke este clubul nostru!”.

 

Suporterii au alcătuit un lanţ uman în semn de protest. „Domnul Tonnies trebuie să plece. Însă nu mă aştept să o facă voluntar” a spus unul dintre protestari. Preşedintele fan clubului celor de la Schalke, Sven Schneider, a explicat gestul suporterilor: „Credem că este necesar un restart complet la Schalke 04. Cu o conştiinţă socială, cu sprijinul suporterilor, cu tot ceea ce reprezintă Schalke”, a explicat acesta.