Cleveland Cavaliers, campionii NBA, primiţi de Barack Obama la Casa Albă. LeBron James a făcut Mannequin Challenge cu Michelle Obama

Componenții echipei de baschet Cleveland Cavaliers, formație care a cucerit în luna iunie primul titlu de campioană a NBA din istoria sa, au fost primiți joi la Casa Albă de președintele Statelor Unite, Barack Obama, respectându-se astfel o tradiție veche de o jumătate de secol. LeBron James şi coechipierii săi au făcut Mannequin Challenge cu Michelle Obama.

11 nov. 2016, 08:41

„Bun venit la Casa Albă campionilor mondiali (expresie utilizată în mod obișnuit pentru campioana NBA – n. red.), Cleveland Cavaliers!”, a declarat Obama la puțin timp după ce l-a primit pe succesorul său, Donald Trump, care a efectuat cu această ocazie prima vizită la viitorul său loc de muncă.

„Am spus în aceeași frază ‘campion mondial’ și ”Cleveland’ ceea ce vrea să însemne speranță și schimbare”, a insistat președintele american, referindu-se la incapacitatea orașului Cleveland de a cuceri titlul, înaintea succesorului din sezonul trecut.

Baschetbaliştii s-au pozat pe peluza din faţa Casei Albe şi s-au oprit pe holurile reşedinţei prezidenţiale, unde s-au întâlnit cu Michekke Obama, pentru a face Mannequin Challenge.

Conduși de starul LeBron James, susținător declarat al candidatei democrate Hillary Clinton, învinsă de Donald Trump în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie, jucătorii și responsabilii lui Cleveland s-au întreținut pentru scurt timp cu Barack Obama, înainte de a-i oferi tricoul echipei lor, cu numele actualului lider al SUA imprimat pe spate.

Cleveland Cavaliers a învins campioana en titre, Golden State Warriors, cu scorul general de 4 victorii la 3, după ce a fost condusă cu 3-1, în finala ediție 2015-2016 a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA).

„Vreau să vă mulțumesc. Învingându-i pe Warriors, ați cimentat statutul lui Chicago Bulls din 1996 de cea cea mai bună echipă din istorie”, a spus zâmbind Obama, suporter declarat al echipei Chicago Bulls.

Golden State Warriors a reușit, însă, să depășească legendara echipă a lui Bulls din anii ’90, condusă de starul Michael Jordan, în privința numărului de victorii în sezonul regulat (73 față de 72 ale taurilor).

Barack Obama a glumit, totodată, pe seama tricoului lui J.R. Smith, unul dintre jucătorii decisivi ai lui Cleveland, care a participat la bustul gol, în luna iunie, la sărbătorirea titlului câștigat de Cavaliers.

„Vreau să mulțumesc tricoului lui J.R. Smith că a apărut. Nu eram sigur că va reuși să apară astăzi, dar sunt bucuros că a venit. Ești un tricou foarte drăguț”, a spus Obama, spre amuzamentul celor prezenți.