Clienţi McDonald’s, cei mai nemulţumiţi de sănătatea lor

Consumatorii de fast-food americani sunt cei mai nemulţumiţi de starea sănătăţii lor şi cei mai nefericiţi de modul de viaţă pe care îl au.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 13:00
Clienţi McDonald’s, cei mai nemulţumiţi de sănătatea lor

Lanţul McDonald’s este primul în topul consumatorilor nemulţumiţi de viaţa pe care o au, conform unui studiu al cercetărilor americani.

Sondajul, realizat pe 9.000 de clienţi, a condus la concluzia că cei care sunt clienţii frecvenţi ai lanţurilor de fast-food sunt nemulţumiţi de starea de sănătate pe care o au.

Oamenilor li s-a cerut să spună, pe o scară de la unu la cinci, cât de mulţumiţi sunt de sănătatea lor. Clienţii a patru dintre opt cel mai frecventate lanţuri de fast-food au spus că sunt total nemulumiţi de starea lor de sănătate sau doar nemulţumiţi, faţă de populaţia generală. Mai mult de unu din cinci oameni sunt nemulţumiţi de starea de sănătate generală la nivelul întregii populaţii.

Clienţii McDonald’s sunt cei mai nemulţumiţi de starea lor de sănătate şi sunt cei fac cele mai puţine exerciţii fizice. McDonald’s, Taco Bell, Wendy’s şi Burger King sunt patru din primele lanţuri de fast-food ale căror clienţi sunt nefericiţi de viaţa pe care o au.

Pe de altă parte, Arby’s, Chick-fil-A şi Subway sunt lanţurile cu clienţii cei mai sănătoşi şi mai fericiţi.

Pamela Goodfellow, unul dintre reprezentanţii celor care au condus sondajul, a explicat tipul fiecărui client. „Diferenţa dintre grupurile de clienţi este ce fac aceştia după ce mănâncă: exerciţii, îşi numără caloriile, au grijă la grăsimile depuse şi la starea lor de sănătate în general”, a spus ea.

McDonald’s are procentajul cel mai mare de femei care îl frecventează, cu 56 la sută. Burger King conduce printre clienţii bărbaţi, cu 58,6 la sută.

Aproape un sfert din clienţii McDonald’s au spus că sunt nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de sănătatea lor, iar 30 la sută au menţionat că nu au stil de viaţă sănătos, comparativ cu 20 la sută la nivelul întregii ţări.

Toate lanţurile de fast-food au început să ofere alternative mai sănătoase pentru clienţii lor.