Clinica Nera contestă raportul DSP Caraş-Severin. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Petrică Mîţu Stoian

Reprezentanţii Clinicii Nera au reacţionat după raportul DSP Caraş-Severin, întocmit în urma controlului, şi susţin acă acesta cuprinde "inadvertenţe.

18 nov. 2021, 15:32
Clinica Nera contestă raportul DSP Caraş-Severin. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Petrică Mîţu Stoian

Clinica Nera contestă raportul DSP Caraş-Severin. Una dintre inadvertenţe este aceea că unitatea funcţionează exclusiv în baza programărilor, iar în ziua controlului nu existau programări, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care medicii nu erau la serviciu. De asemenea, reprezentanţii Clinicii Nera afirmă că pacienţii nu se internează aici, ci primesc doar cazare, masă şi servicii medicale de oxigenoterapie. Mai mult, funcţionarea Clinicii Nera a fost avizată chiar de DSP.

Clinica Nera contestă raportul DSP Caraş-Severin. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Petrică Mâţu Stoian

Reprezentanţii Clinicii Nera din judeţul Caraş-Severin au postat, joi, pe Facebook, o reacţie în care susţin că raportul DSP conţine inadvertenţe şi că procesele verbale de control emise de această instituţie vor fi contestate!

„Raportul menţionează că la ora şi data controlului medicii nu erau prezenţi în unitate, deşi aceştia trebuiau să se afle acolo, conform programului afişat, între orele 13-18. În legătură cu acest aspect, facem următoarea precizare: Întotdeauna pacienţii clinicii sunt preluaţi de medici. Medicii nu erau prezenţi în unitate la data şi ora controlului neanunţat de acum 7 zile, deoarece clinica NU avea programări în acea zi. Clinica noastră funcţionează exclusiv pe bază de programări”, se arată în postarea Clinicii Nera. Clinica Nera a fost avizată de DSP, mai transmit reprezentanţii acesteia.

Raportul oficial în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Clinica Nera, amenzi uriaşe pentru numeroase nereguli. DSP: „Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar”

Legat de consultarea lui Petrică Mîţu Stoian, reprezentanţii clinicii susţin că procedura nu s-a făcut online, ci fizic. „Consultaţia şi întreaga terapie au fost efectuate fizic, nu online. Medicul nostru cu competenţă în medicina hiperbara, dr. Bogdan Mircea Matei, l-a consultat pe dl. Mîţu Stoian faţă în faţă, la clinică, înaintea şedinţei de terapie hiperbară. Tot dumnealui a fost de faţă şi a monitorizat şi întreaga şedinţă, în conformitate cu protocolul acestei terapii. Raportul menţionează că nu s-a putut identifica dacă şi ce documente medicale au fost solicitate, în afara unui buletin tomografic realizat în 22.10.2021 şi că dosarul nu ar fi fost complet. Precizăm că dosarul medical al pacientului era complet şi a fost verificat de dr. Bogdan Matei. Toţi pacienţii intră la consultaţie numai având o serie completă de investigaţii medicale. În cazul dlui Mîţu Stoian, acesta se prezentase de la început cu toate investigaţiile necesare, incluzând analize de sânge complete şi diagnosticele recente cerute (6 pagini), dar şi de imagistică a plămânilor tip CT, conform protocolului clinicii, nemaifiind necesară solicitarea altor investigaţii. În arhiva clinicii s-au păstrat doar acele documente considerate importante pentru etapa monitorizării, şi anume CT-ul, ceea ce au putut constata şi reprezentanţii  DSP”.

Clinica Nera, acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, legături la vârful Bisericii Ortodoxe Române

Mai mult, pacienţii nu sunt internaţi aici, ci doar primesc cazare, masă şi servicii medicale de oxigenoterapie. „Raportul şi materialele de presă menţionează în mod repetat informaţia eronată că la Clinica pacienţii erau internaţi. Precizăm că în contractul încheiat de Clinica Nera cu fiecare pacient, la “obiect” se stipulează clar “cazare, masă şi servicii medicale de oxigenoterapie” şi costurile aferente, dar şi faptul că Clinica nu preia alte servicii medicale”, se mai arată în postare.

Clinica Nera, mesaj de ultimă oră după ce a fost închisă temporar: „Terapia hiperbară și Clinica Nera NU au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîțu-Stoian!”

Controalele făcute de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin la clinica Nera în urma decesului cântăreţului Petrică Mîţu Stoian au relevat o serie de deficienţe, atât în ceea ce priveşte terapia hiperbară, cât şi legate de alte aspecte ale activităţii clinicii. Astfel, verificările au arătat că „acordul şi consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online”, iar la momentul controlului cadrele medicale care se ocupă de acest aspect nu erau la program. Clinica a primit trei amenzi în valoare totală de 80.000 de lei.