Clinica Nera, prima reacţie după decesul artistului Petrică Mîţu Stoian. De ce a murit îndrăgitul artist

Reprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a fost iniţial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nico astfel de şedinţă.

08 nov. 2021, 15:41
Clinica Nera, prima reacţie după decesul artistului Petrică Mîţu Stoian. De ce a murit îndrăgitul artist

Clinica Nera  în care a fost internat cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu-Stoian, pentru recuperare post-Covid, face lămuriri cu privire la starea de sănătate a artistului înaintea survenirii decesului acestuia, la spitalul din Reșița.
Clinica în care cântărețul Petre Mîțu Stoian a fost internat, vineri, pentru recuperarea post-Covid explică ce s-a întâmplat cu artistul, înainte ca acesta să fie transportat la spitalul din Reșița, unde a decedat, sâmbătă.

Dovada că Petrică Mîţu Stoian s-a vaccinat împotriva covid-19: „Am fost primul cântăreţ de muzică populară care s-a vaccina. Am zis că vreau să mor eu primul în plină glorie”

„Petre Mîțu-Stoian a sosit la Clinica Nera vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultatiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședinte de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta.

Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG spitalul Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.

Moartea lui Petrică Mîţu Stoian a devastat-o pe fosta sa soţie, Carmen Mihaela. Dezvăluiri făcute de Niculina Stoican

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat”, se arată într-un comunicat de presă al Clinicii Nera.

Cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Artistul era internat la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău.

Clinica Nera a transmis că „nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui)”.

De asemenea, reprezentanții clinicii precizează că „la valori INR 6-7, constatate la Spitalul Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică”.

Poliţiştii şi procurorii au dispus să se facă necropsia pentru stabilirea cauzelor decesului întrepretului de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului înterpretului de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Familia nu se poate opune acestei decizii.

”Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost informaţi de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală. În urma informării, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, transmite IPJ Caraş-Severin.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Caraş-Severin, familia artistului nu se va putea opune deciziei de efectuare a necropsiei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.


loading...
Partenerii noștri