Clipe de panică în Capitală. O femeie a ameninţat că se aruncă de pe bloc

Au fost clipe de panică, vineri dimineaţă, în Capitală. O femeie a ameninţat că se aruncă de pe bloc. Din fericire, negociatorii au reușit să se apropie de aceasta și au convins-o să coboare.

10 dec. 2021, 11:23
Clipe de panică în Capitală. O femeie a ameninţat că se aruncă de pe bloc

Clipe de panică în Capitală. O femeie a ameninţat că se aruncă de pe terasa unui bloc din sectorul 3 al Capitalei.

Clipe de panică în Capitală. O femeie a ameninţat că se sinucide

Citeşte şi Medicul Mihai Craiu: „Atâtea tentative de suicid la copiii mai mari nu am văzut în 30 de ani de meserie”

Poliţiştii au fost alertaţi vineri dimineaţă, după ce o femeie a urcat pe terasa unui bloc şi a ameninţat că se sinucide. Imadiat, la faţa locului a ajuns forţele de ordine. O echipă de negociatori a urcat pe bloc şi a reusit sa o convinga pe femeie să coboare.

Întreaga operaţiune a durat mai bine de o oră.

Potrivit vecinilor, femeia ar avea probleme de sănătate. Aceasta a fost transportată la Spitalul Alexandru Obregia din Capitală.

Citeşte şi Anticorpi „defecţi” ar putea afecta creierul tinerilor, în timpul infecţiei cu Covid. Ei dezvoltă paranoia, delir şi gânduri suicidare

Capsula pentru sinucidere a fost legalizată în Elveţia. Decesul are loc în mai puţin de un minut, iar persoana se simte uşor euforică înainte să-şi piardă cunoştinţa

O capsulă în formă de sicriu, care permite ocupanților să se sinucidă, a fost legalizată în Elveția. În acest moment, în această ţară este folosit pentobarbitalul de sodiu lichid pentru persoanele care doresc să se sinucidă asistat medical.

Capsula Sarco poate fi acționată din interior – probabil doar clipind dacă persoana suferă de paralizie – și funcționează prin reducerea nivelului de oxigen din capsulă sub un nivel critic. Sarco oferă o abordare diferită pentru o moarte pașnică, fără a fi nevoie de substanțe controlate, spun creatorii ei din Elveţia.

Procesul durează mai puțin de un minut, iar moartea are loc prin hipoxie, care permite unei persoane să moară relativ pașnic și fără durere, scrie swissinfo.ch.

Sinuciderea asistată este legală în Elveţia și aproximativ 1.300 de persoane au apelat anul trecut la serviciile organizațiilor de eutanasie Dignitas și Exit. Ambele firme folosesc un medicament barbituric lichid ingerabil pentru a induce o comă profundă în două până la cinci minute, urmată de moarte.