Clotilde Armand TAIE bursele elevilor după ce a lăsat centrul României plin de gunoaie

Clotilde Armand a declarat, în şedinţa de Consiliu Local de marţi, că bursele elevilor cu rezultate academice deosebite din Sectorul 1 ar putea să fie mai mici decât anul trecut, pentru că bugetul nu mai este acelaşi şi, în plus, bursele mari din sectorul pe care îl administrează ar fi discriminatorii faţă de elevii din alte sectoare.

15 dec. 2020, 20:15
Clotilde Armand TAIE bursele elevilor după ce a lăsat centrul României plin de gunoaie

Cuantumul burselor elevilor din Sectorul 1 ar putea scădea, a anunţat marţi primarul Clotilde Armand, care spune că nivelul burselor din sectorul cel mai bogat al capitalei ar fi discriminatoriu, din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei.

„Asta e o dezbatere pe care va trebui să o avem când vom vota execuţia bugetară. Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost”, a declarat Clotilde Armand, conform Stiripesurse.

Potrivit lui Clotilde Armand, bursele nu vor fi la nivelul la care au fost, pentru că ar fi vorba şi despre o discriminare faţă de celelalte sectoare din Bucureşti, unde au o valoare mai mică.

Cuantumul burselor din Sectorul 1 ar putea să scadă, potrivit declaraţiei lui Clotilde Armand

„Ieri, în discuţiile cu toţi primarii de sector şi Primăria Generală vorbeam de faptul că ar fi corect ca bursele să fie la aceeaşi sumă pentru toate sectoarele, să nu fie discriminare între doi copii pentru că unul locuieşte pe o stradă şi celălalt pe o alta.

Am discutat despre faptul că cuantumul burselor a fost şi indicat de către Ministerul Educaţiei, pentru că este corect să nu fie o discriminare între copiii care sunt de la ţară sau dintr-o localitate care nu e Bucureşti şi copiii din Bucureşti, mai ales că nevoile ar putea fi mai mari în alte localităţi decât Bucureşti, aşa că e o dezbatere care se ţine la ora actuală.

În ce priveşte anul acesta şi Sectorul 1, a fost un efort financiar deosebit pentru a asigura aceste tablete pentru fiecare elev, nu pot să spun la ora actuală de câţi bani vom dispune la sfâşitul anului”, a adăugat Clotilde Armand.

Citeşte şi: O nouă rundă de negocieri pentru formarea Guvernului a eşuat. Ludovic Orban, Dan Barna şi Kelemen Hunor s-au întâlnit la Vila Lac