De ce nu vrea Clotilde Armand renumărarea voturilor: „Nu e necesară, e dificil. E victoria noastră!”

În plin scandal în Sectorul 1 din Capitală, Clotilde Armand, primarul ales la Primăria Sectorului 1, a declarat că nu este nevoie de renumărarea voturilor, pentru că deja există procese verbale semnate de toți reprezentanții partidelor.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 17:09
De ce nu vrea Clotilde Armand renumărarea voturilor: „Nu e necesară, e dificil. E victoria noastră!”
Clotilde Armand anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 1

„Este victoria noastră și nu ne lăsăm furați și nici intimidați. Aceste gesturi de intimidare sunt de la oameni disperați… I-am prins cu mâna în sac, e o anchetă în curs. Va trebui să înțelegem care era procesul la care se gândea primarul de la PSD care a pierdut alegerile, totul e extrem de… Acest om care a fost prins cu procesele verbale, care de fapt era din PSD… Acest du-te-vino între etajul 1 și etajul 2. La 1 este Biroul electoral de sector, la etajul 2 este Direcția de Salubritate a primăriei, iar oamenii se duceau de la un etaj la celălalt cu procese verbale.

La etajul 2 am găsit alte procese verbale. Erau și alte hârtii, trebuie o anchetă foarte clară. Angajați ai ADP-ului erau acolo și se ocupau de alegeri. La ora actuală, matematica e clară. Procesele verbale au fost clare, sunt documente care au fost încheiate cu prezența delegaților de la toate partidele, avem încredere în aceste procese verbale. Sunt încă 9 secții neînchise, la 3, 4 se verifică.

Citeşte şi: Clotilde Armand: Nu ne lăsam intimidaţi, victoria este foarte clară. I-am prins cu mâna în sac

Nu e necesară renumărarea voturilor, e dificil. Nu cred că se poate face acest lucru, pentru că în momentul în care s-au încheiat procesele erau cu toții de acord. Eu nu sunt președintele Biroului Electoral de sector… Cu un vot în plus sunt mereu la toate alegerile, faptul că trebuie să găsească o metodă pentru ca matematica să fie perfectă e un lucru absolut normal, eu am încredere în procesul electoral. Cred că acest proces verbal trebuie să se închidă într-un mod corect.

Nu sunt nereguli, sunt cifre care nu se închid perfect… Singurul lucru pe care îl avem sigur, sunt aceste procese verbale. Îl avem la ieșire, după ce s-au numărat voturile. Cred că aici nu e vorba de mine, e vorba de lege, care caz nu se permite renumărarea voturilor. În 2016 mi-a fost refuzată renumărarea voturilor, pe dreptate. Nu se poate în mod legal.

Renumărarea nu se poate, pentru că legea nu ne permite. Cred că matematica va învinge, cifrele sunt publicate și cine știe să contabilizeze, poate să vadă clar cine este sau va fi primar. Sste victoria naostră și nu ne vom lăsa intimidați.

Citeşte şi: Avocatul candidatului PSD la Sectorul 1: Se renumără voturile în 9 secţii. Dan Tudorache, câştigător cu 205 în faţa lui Clotilde

Le mulțumesc tuturor care au votat și au încredere în acest proces. Noi vom rămâne aici până se va finaliza cu totul, n-am dormit foarte mult în toate aceste nopți, sunt o persoană responsabila și o să rămân aici. Totul va fi în regulă”, a declarat Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS la primăria Sectorului 1. 

Cum a început scandalul în Sectorul 1

Clotilde Armand a sesizat că într-o încăpere din sediul Primăriei Sectorului 1  cineva a dus mai multe procese-verbale de la Biroul Electoral, cu rezultatele alegerilor de duminică. Aceasta a transmis imagini din sediul primăriei, cu polițiști și jandarmi sosiți la fața locului, în care se vede un teanc de documente pe un scaun, despre care candidata USR-PLUS susține că ar fi procese-verbale de la Biroul Electoral.

Persoanele implicate în presupusa tentativă de fraudă electorală acuzată de Clotilde Armand au fost duse la Secţia 4 de Poliţie „pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept”, a anunţat poliţia.

Citeşte şi: AEP intervine în scandalul Armand-Tudorache privind fraudarea alegerilor la Sectorul 1: „Au decupat codul QR ca să poată fi scanat”

Autoritatea Electorală Permanentă a reacționat după ce USR a acuzat falsificarea proceselor verbale, după ce în mai multe secții de vot codurile QR au fost decupate și lipite pe documente. 

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, a anunţat că are informaţii că voturile din nouă secţii de votare sunt renumărate pentru că „nu cădeau pe cheia de verificare” şi că, potrivit numărătorii paralele realizate de PSD, Dan Tudorache a câştigat alegerile pentru Primaria Sectorului 1, având 205 voturi în faţa contracandidatei sale Clotilde Armand.


loading...