Clotilde Armand plăteşte 45.000 de euro pentru platforma pe care să se înscrie la vouchere „săracii” din Sectorul 1. Nu s-a făcut licitaţie pentru contract!

Primăria sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a atribuit contractul de arpoximativ 45.000 de euro pentru construcţia platformei electronice pe care locuitorii se pot înscrie pentru a primi vouchere.

25 nov. 2022, 09:00
Clotilde Armand plăteşte 45.000 de euro pentru platforma pe care să se înscrie la vouchere „săracii” din Sectorul 1. Nu s-a făcut licitaţie pentru contract!

Atribuirea contractului de către primăria lui Clotilde Armand a fost făcută prin achiziţie directă, iar firma câştigătoare este Field Zoom Data, care are printre acţionari şi un membru USR, fost membru în biroul local și biroul municipal.

”Servicii informatice pentru dezvoltarea și operarea unei platforme online pentru colectarea de informații și validarea beneficiarilor tichetelor destinate îmbunătățirii eficienței energetice, conform caiet de sarcini atasat”, este descrierea achiziției.

Anunțul pentru dezvoltarea platformei online a fost publicat în sistemul elecronic de achiziții publice pe 7 noiembrie, ora 13:42, valoarea estimată fiind de 221.000 lei (circa 45.216 euro cu TVA).

La ore 14:16 minute, după 34 de minute, firma Field Zoom Data a și depus ofertă, la același preț ca valoarea estimată de autoritate, iar imediat a și primit răspuns de la autoritatea contractantă.

Firma Field Zoom Data este înființată în 2019, are 5 angajați, iar anul trecut a avut o pierdere de circa 345.000 lei, potrivit datelor din platforma online de verificare a firmelor confidas.ro.

Firma are următorul acționariat, potrivit confidas.ro:

NIŢU CORNEL-MARIUS – 28,91 %
JEACĂ DAFINA MARIA – 28,47 %

POPESCU VALENTIN – 14,13 %
DUHNEA ANDREI-RĂZVAN – 10,86

GHICA ALEXANDRU ION – 3,26 %
CUPCEA ANTON NICOLAE – 3,26 %

MELIŞ ANDREI – 3,26 %
VALMARY PATRICK JEAN – LUC-2,5 %

FAUR DANIELA – 2,17 %
ANTONIU IOAN-VLAD – 2,06 %
POSEA VLAD – VALENTIN 1,08 %

Citeşte şi: Ministrul Petre Daea contraatacă, după acuzațiile grave din scandalul erbicidelor: „Trebuie să-mi fac datoria față de țară!” | EXCLUSIV

Marius Cornel Nițu este unul dintre fondatorii companiei Eau de Web, alături de Miruna Bădescu, Anton Cupcea și Ion Alexandru Ghica.

Anton Cupcea este și membru USR Sector 1 (a făcut parte din biroul local și biroul municipal).

Mai mult, contractul a fost atribuit fără a se mai aştepta aprobarea Consiliului Local, dar, contactată de Hotnews, Clotilde Armand spune că pentru proiectele care vizează eficientizarea energetică nu au nevoie de aprobare în această fază.

”Pentru orice proiect de eficientizare energetică avem nevoie mai întâi să știm care este ținta, obiectivul, apoi propunem măsurile în Consiliul Local și în sfârșit, ultima etapă, este măsurarea impactului. Aceste măsuri de eficientizare energetică corespund unei Directive europene, obiectivul fiind să reducem amprenta de carbon. În România suntem un pic în urmă, nu am făcut toate progresele pe care le-au făcut celelalte țări. Cu acest proiect vrem să-i ajutăm pe oameni să-și izoleze casa, să aibă o factură mai mică la energie. Este important pentru mediu, pentru finanțele oamenilor și toată comunitatea câștigă prin aceste măsuri de eficientizare energetică”, a explicat Clotilde Armand pentru sursa citată.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, recomandat pentru funcția de președinte al României de către Vasile Dîncu: „Are toate atributele”

În ceea ce privește achiziția directă pentru platformă, primarul spune că a respectat toate prevederile legale.

”Anunțul acestei achiziții a respectat absolut toate prevederile legale, întreaga procedură a fost derulată prin SEAP, totul este transparent. Este o achiziție cu atribuire directă, în temeiul legii. Firma respectivă nu are nicio legătură de familie cu conducerea Primăriei. Am aflat că este o persoană acolo, care are 3% din firmă, care este membru USR, dar nu este în conducerea partidului”, a explicat Armand.

Primarul spune că firma are experiență și derulează proiecte cu Agenția Spațială Europeană, iar platforma a fost atacată de hackeri, dar a rezistat.

”Firma este înfiiințată în 2019, este o firmă care este formată din profesioniști IT cu peste 20 de ani experiență în proiectare și dezvoltare de proiecte IT complexe. Știe să proceseze date satelitare, de inteligență artificială. Este important să fie o firmă foarte bună cu o expertiză foarte bună, sunt multe date, 210.000 de oameni care se vor înscrie în același timp.

După ce platforma a fost pusă online a fost atacată de hackeri. Era foarte important să fie o firmă recunoscută, o firmă de top în domeniul ei. Dacă vă uitați la firma respectivă, pe internet, o să vedeți care este nivelul ei de expertiză, a lucrat în proiecte mari.

La ora actuală firma derulează proiecte cu Agenția Spațială Europeană, adică are niște clienți cum este Comisia Europeană și știm că firma asta poate să ducă acest proiect. Știam că va fi atacată platforma”, a spus Clotilde Armand.

Citeşte şi: Protestul USR față de guvernare, un fiasco. La acțiune au participat doar câțiva lideri ai partidului