Clotilde Armand vine cu nouă decizie în privința celor patru spitale rămase fără finanțare: Le va deconta anumite cheltuieli

Clotilde Armand a schimbat direcţie în scandalul celor 4 spitale lăsate fără finanţare. Primarul Sectorului 1 spune că va sprijini financiar unităţile medicale.

18 mai 2021, 15:57
Clotilde Armand vine cu nouă decizie în privința celor patru spitale rămase fără finanțare: Le va deconta anumite cheltuieli

Clotilde Armand vine cu nouă decizie în privința celor patru spitale rămase fără finanțare. Edilul spune că nu le va da banii direct, ci le va deconta cheltuielile de funcționare.

Clotilde Armand vine cu nouă decizie în privința celor patru spitale rămase fără finanțare: Le va deconta anumite cheltuieli

Clotilde Armand vrea să finanţeze cheltuieli de funcţionare pentru cele patru unităţi sanitare din Sectorul 1 care au rămas fără finanțare: Spitalul de Urgenţă, Spitalul „Grigore Alexandrescu”, Spitalul de Urgenţe Oftalmologice şi cel de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local.

„Se aprobă solicitarea acordului prealabil al Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Sectorului 1 de a contribui la finanţarea unor cheltuieli aferente secţiunii de funcţionare pentru 4 spitale aflate pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1. (…) Finanţarea cheltuielilor aferente secţiunii de funcţionare pentru cele 4 spitale (…) se va face pe bază de protocol”, prevede proiectul de hotărâre.

Cele patru spitale sunt finanţate integral din venituri proprii, din contractele încheiate prin sistemul de asigurări de sănătate.

Resursele financiare proprii ale spitalelor sunt direcţionate pentru plata salariilor şi a contribuţiilor personalului, nefiind suficiente pentru celelalte cheltuieli necesare desfăşurării actului medical, cu atât mai puţin pentru cheltuielile de întreţinere şi funcţionare, reparaţii curente, consolidare, extindere şi modernizare, explică referatul de aprobare.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spunea în luna februarie  că în ședința Consiliului Local au fost trecute 4 spitale de la primăria de sector la Consiliul General al Municipiului București și că nu s-a pus problema tăierii finanțării pentru acestea. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns că Primăria Capitalei este dispusă să preia acele proiecte și instituții din București de care „nu se poate ocupa” altcineva.

Armand a scris, într-o postare pe Facebook, că relatările din presă conform cărora ar fi tăiat finanțarea pentru 4 spitale este falsă și că instituțiile au fost trecute la Primăria Capitalei.

„Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta”, a scris ea.

Citeşte şi: Clotilde Armand şi Adriana Bahmuţeanu, la piaţă în prima zi de la relaxarea restricţiilor COVID