CM 2022. Fotbaliştii din naţionala Iranului care au refuzat să cânte imnul au dispărut. Nebunie în toată Europa după victoria Marocului

Fotbaliştii din Iran nu au riscat să se întoarcă în ţară după sfidarea de la Cupa Mondială. În schimb, marocanii au sărbătorit pe străzile din Belgia, Franţa şi Ţările de Jos calificarea în semifinalele Cupei Mondiale. Au fost înregistrate şi incidente.

11 dec. 2022, 09:26
CM 2022. Fotbaliştii din naţionala Iranului care au refuzat să cânte imnul au dispărut. Nebunie în toată Europa după victoria Marocului

CM 2022. Comunitatea internaţională stă cu ochii pe fotbaliştii din naţionala Iranului, pentru a urmări eventualele gesturi ostile pe care le-ar putea comite conducerii statului împotriva lor, după ce au refuzat să cânte imnul, la meciurile de la turneul final.

Unii s-au întors acasă, dar mulţi au ales să meargă direct în Europa, fără escală. În Iran, cei mai mulţi dintre aceşti jucători au case şi familii.

Abolfazl Jalali, Rouzbeh Cheshmi şi Hossein Hosseini au reluat antrenamentele, la Teheran, cu Esteghlal, una dintre cele mai de succes echipe din ţară.

În schimb, mulţi au aterizat în Europa. Nu se ştie dacă s-au oprit în Iran, după eliminare. Atacant la Porto, Mehdi Tarem  s-a reîntâlnit cu colegii săi: pe reţelele de socializare ale clubului portughez au fost postate videoclipuri de la antrenamente.

ANGLIA – FRANŢA 1-2. Cocoşii galici câştigă confruntarea coloşilor la CM 2022 şi va juca semifinală cu Maroc
Saman Ghoddos, care joacă la Brentford (echipă din Premier League), s-a întors în Suedia, unde s-a născut, a crescut şi unde locuieşte familia lui.

Sardar Azmoun a aterizat în Germania (joacă la Bayern Leverkusen), în timp ce Amir Abedzadeh se află deja pe teren cu colegii de la Ponferradina, în Segunda spaniolă.

Ali Karimi Jr. s-a întors la Kayseri, Turcia, fiind fotografiat în timpul pregătirlor. Echipa sa, Kayserispor, a declarat într-un comunicat că Majid Hosseini a cerut, în schimb, încă o săptămână liberă după Cupa Mondială.

CM 2022. Marocanii au sărbătorit pe străzile din Belgia, Franţa şi Ţările de Jos calificarea în semifinalele Cupei Mondiale. Au fost înregistrate şi incidente

 

Marocanii au sărbătorit pe străzile din Belgia, Franţa şi Ţările de Jos calificarea în semifinalele Cupei Mondiale, în urma victoriei în faţa Portugaliei. Au fost înregistrate şi incidente, forţele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene.

MAROC merge în semifinale după 1-0 cu PORTUGALIA. Încă o surpriză uriaşă, Ronaldo a plecat în lacrimi la vestiare VIDEO

La Bruxelles, mii de marocani au ieşit pe străzi pentru a sărbători calificarea, iar fanii au avut ciocniri cu poliţia, forţele de ordine utilizând gaze lacrimogene.

Mai multe persoane au fost arestate, iar locuitorii din cartierele unde s-a sărbătorit victoria au format un lanţ uman între poliţie şi suporteri.

Fanii au sărbătorit şi pe străzile din Anvers, dar şi la Haga şi Rotterdam, în Ţările de Jos.

La Haga, poliţia a arestat mai multe persoane, după ce au fost aruncate mai multe petarde într-un cartier popular din oraş.

Şi la Amsterdam, poliţia a procedat la arestări, după mai multe incidente.

În Franţa, la Avignon, aproximativ 300 de persoane au sărbătorit în stradă, poliţia intervenind cu gaze lacrimogene. Nouă persoane au fost reţinute.

Echipa naţională a Marocului a învins sâmbătă naţionala Portugaliei, scor 1-0, şi a devenit prima echipă africană din istorie calificată în semifinalele Cupei Mondiale la fotbal.

În semifinale, Maroc va întâlni, miercuri, campioana mondială en-titre, Franţa.