CNCD a decis că interzicerea accesului într-un magazin pentru lipsa măştii de protecţie nu e discriminatorie

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis că interzicerea accesului în magazin pentru lipsa măştii nu e discriminatorie. Măsura e valabilă chiar și în cazul persoanelor care au adeverinţă medicală care atestă că sunt scutite de purtarea măștii.

20 mai 2021, 15:17
CNCD a decis că interzicerea accesului într-un magazin pentru lipsa măştii de protecţie nu e discriminatorie

CNCD a decis că la intrarea în magazin toate persoanele au obligaţia să poarte mască de protecţie. Dacă reprezentanţii magazinului interzic accesul unei persoane fără mască, chiar dacă aceasta deţine o adeverinţă medicală care atestă scutirea, asta nu înseamnă că persoana respectivă este victima discriminării. Este decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima apariţie fără mască: De vaccinare depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice

CNCD a luat această decizie în urma reclamaţiei unui arădean care s-a plâns că a fost pus într-o situaţie umilitoare de către paznicul unui magazin care nu i-a permis accesul pe motiv că nu purta mască de protecţie. Reclamantul susţine că deţine o adeverinţă medicală care atesta faptul că este scutit de purtarea măştii.

Aşadar, conform deciziei CNCD, interzicerea accesului într-un magazin pentru lipsa măştii de protecţie nu e discriminatorie.

Citeşte şi: Elevii vor putea sta fără mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare. Mai multe şcoli trec în scenariul verde