CNCD l-a amendat pe primarul din Târgu-Mureş cu 10.000 de lei! Reacţia edilului

Primarul orașului Târgu-Mureș, Dorin Florea afost amendat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discrimării cu suma de 10.000 de lei în urma afirmaţiilor rasiste. Edlilul a declarat faptul că va contesta amenda, considerând faptul că nu a făcut nicio afirmaţie rasistă.      

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 13:26
CNCD l-a amendat pe primarul din Târgu-Mureş cu 10.000 de lei! Reacţia edilului

Dorin Florea, primarul din Târgu-Mureş, acuză că mai nou românii sunt sancționați pentru că spun adevărul. Edilul consideră că preşedintele CNCD nu a avut timp suficient să analizeze argumentele sale din scrisoarea trasmisă.

Citeşte şi: Prima reacţie a primarului din Târgu Mureş, după ce s-a autosesizat CNCD-ul: Nu retractez nici o virgulă

„M-am înșelat când mi-am imaginat că mai există un dram de corectitudine, am simțit de mai multe ori că a spune adevărul în România devine un delict. A spune cu adevărat problemele cu care te confrunți nu e pe placul unora, iar CNCD nu va rezolva, astfel, situația. CNCD reacționează tipic, iar președintele, care a fost pus politic și răspunde la comenzi politice, a avut cuvinte jignitoare la adresa mea, deși nu mă cunoaște. E foarte greu să îți menții o coloană vertebrală dacă ai fost pus politic. Voi contesta amenda deoarece cred în justețea lucrurilor pe care le-am spus, departe de inepțiile spuse de CNCD, cum că ar fi afirmații rasiste. Eu vorbesc de România reală”, a spus Florea.

Citeşte şi: Anchetă socială pentru cuplurile care îşi doresc să aibă copii! Ce condiţii rasiste trebuie să îndeplinească

Acesta susţine că a primit un număr mare de mesaje de la simpli cetăţeini la o problemă serioasă ridicată şi care l-au încurajat în demersul său.

„Eu nu am vorbit de țigani, ci de persoane care ajung în această situație în care nu pot întreține copiii. Cum să poată așa ceva la 12 sau la 15 ani? Eu știu ce am făcut pentru comunitățile defavorizate, până unde sunt limitele și cât de rău faci unor astfel de oameni oferindu-le bani”, a mai spus Dorin Florea.

Edilul a fost amendat de către CNCD cu suma de 10.000 de lei, constatând faptul că afirmaţiile lansate de acesta în spaţiul public „sunt extrem de rasiste” , Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.