Coadă de zeci de persoane în faţa unui spital din Ploieşti. O singură asistentă disponibilă pe toată secţia

Pacienții spitalului Schuller din Ploiești au fost nevoiți să aștepte în curtea unității medicale încă de la 6 dimineața pentru a face testul COVID deoarece fără această procedura aceștia nu pot fi consultați, tratați sau internați, chiar dacă suferă de o boală gravă.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 19:09
Coadă de zeci de persoane în faţa unui spital din Ploieşti. O singură asistentă disponibilă pe toată secţia

Observatorul prahovean a publicat o serie de imagini cu zeci de persoane în curtea Spitalului Schuller, așteptând să fie testate.

Pacineții au așteptat de la 6 dimineața, iar abia după două ore jumătate a apărut o asistentă care le-a mărturisit că este singură pe secție și nu face față.

Citește și: Doctorul Adrian Marinescu vine cu soluţia pentru COVID: Eu aş înlocui lockdown-ul total cu testarea masivă şi rapidă

„Așteptăm de la 6 dimineața în frig, în curtea spitalului, să ne facă testul Covid, fără de care pacienții nu sunt primiți la consultații sau la tratamente. Vorbim inclusiv de bolnavii de cancer. Abia la 8.30 a venit asistenta și le-a spus oamenilor că este singură, vine de pe secție și că nu face față”, a fost mesajul celui care a furnizat imaginea din curtea Spitalului Schuller.

Reprezentanții Spitalului Municipal Ploiești au fost contactați de către observatorulph.ro, declarând faptul că cauza este că s-au suprapus pacienții de la două secții.

„În această dimineață s-au suprapus pacienții de la două secții diferite și din această cauză s-a format coada respectivă. S-a dispus deja suplimentarea numărului de asistente astfel încât testarea pacienților să se facă rapid”.