Cod galben de POLEI, inclusiv în Capitală UPDATE

Administraţia Naţională de Meteologie a emis mai multe atenţionări de polei în mai multe judeţe din ţară.

RomaniaTV.net
06 ian. 2016, 05:19
Cod galben de POLEI, inclusiv în Capitală UPDATE

COD GALBEN. Între orele 18:00 şi 23:00, în municipiul Bucureşti şi local în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa şi Buzău, se vor semnala depuneri de polei.

COD GALBEN. Între orele 18:20 şi 23:00, local în judeţele Dolj şi Olt (inclusiv municipiile Băileşti, Calafat, Caracal), precum şi drumurile naţionale şi europene aferente, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce determină depuneri de polei.

COD GALBEN. Între orele 19:00 şi 23:00, local în judeţele Vrancea și Galați, se va semnala polei.

Atenţie, şoferi! Po.liţiştii trag un semnal de alarmă din cauza poleiului

Meteorologii au emis, marți, o informare de ninsori, precipitații mixte și polei, valabilă miercuri, în întreaga țară.

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă vânt, polei şi ninsori

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, în intervalul 6 ianuarie, ora 4,00 — 6 ianuarie, ora 22,00, temporar vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va fi în extindere treptată dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzând cea mai mare parte a țării.

Spre sfârșitul nopții de marți spre miercuri (5/6 ianuarie), depunerile de polei se vor semnala local în Oltenia, sudul Banatului și sud-vestul Munteniei, iar în prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma și în restul Munteniei (inclusiv în zona Municipiului București) și pe arii restrânse în Dobrogea.

Fenomen PERICULOS după ninsorile abundente. Avertisment de la meteorologi

După-amiaza și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local și temporar, mai ales în regiunile din jumătatea de nord a țării.

ANM precizează că, începând din cursul nopții de 6 spre 7 ianuarie (miercuri spre joi) vor predomina ninsorile, în special în nord-est și în zona de munte, iar în sud-est va ploua și se vor cumula cantități de apă mai importante.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Vremea se va încălzi uşor în zilele următoare

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că azi, 6 decembrie 2016, din cauza fenomenului de ploaie înghețată care se transformă în polei, pe toată rețeaua de drumuri naționale din județul Dolj este posibil să se închidă circulația temporar în vederea acționării imediate cu material antiderapant. După încetarea fenomenului, circulația va fi redeschisă imediat ce sunt îndeplinite condițiile de siguranță a circulației.