COD GALBEN de PLOI PUTERNICE în zece judeţe din ţară. VEZI HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, un cod galben de ploi puternice, valabil în zece judeţe din ţară.

28 sept. 2015, 06:35

COD GALBEN. În intervalul 28 septembrie, ora 12.00 – 29 septembrie, ora 10.00, va continua să plouă îndeosebi în sudul şi centrul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte. În judeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu, precum şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov şi Sibiu, se vor mai cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În sud-estul teritoriului vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50…55 km/h.

ANM a emis şi o informarea meteorologică pentru 29 septembrie, ora 10 – 29 septembrie, ora 21 pentru mai multe zone din ţară. În intervalul menţionat, aria ploilor se va restrânge treptat către sud-estul ţării, unde cantităţile de apă vor mai depăşi 15…20 l/mp. În sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea vântul va avea intensificări, cu rafale de 50…55 km/h. Valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă în toate regiunile.

Citeşte şi Iarna vine mai repede şi ne aduce temperaturi scăzute! NINSORI şi LAPOVIŢĂ de săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO MARTI, ÎN ŢARĂ: Vremea va fi rece pentru sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi variabil în estul teritoriului şi mai mult noros în rest. Va ploua local în regiunile vestice, sud-vestice şi izolat în rest. Vântul va continua să prezinte intensificări temporare în est şi sud-est şi va sufla slab şi moderat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade in centru, dar si in zonele deluroase din vest si sud şi 18 grade in Moldova.

VREMEA LA BUCUREŞTI MARŢI: Vremea va fi rece pentru sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei vor mai fi condiţii ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile