COD GALBEN de POLEI în mai multe zone din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri un cod galben de polei valabil în mai multe zone din ţară.

09 ian. 2015, 06:40
COD GALBEN de POLEI în mai multe zone din ţară

Între orele 7.20 şi 9.20 local în judeţul Timiş, inclusiv zona municipiului Timişoara, local în judeţul Arad, inclusiv zona municipiului Arad se va semnala ploaie sau lapoviţă care depune polei.

Meteorologii au emis şi o informare valabilă de vineri, 9 ianuarie, ora 10.00, până sâmbătă după-amiază. Se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori, polei, ploi moderate cantitativ în toată ţara. În toate zonele montane va ninge, local abundent. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 70…80 km/h viscolind şi spulberând zăpada.

De asemenea, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe şosele din România.

VEZI şi PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Vineri in zori inca va fi ger in sudul, estul si centrul teritoriului, dar vremea se va încălzi semnificativ pe parcursul zilei. Cerul insa va fi acoperit de nori ce lasa precipitatii in vestul, centrul si nordul tarii, dar si in restul tarii, insa pe arii mai restranse. In Banat si Crişana predomina ploile, izolat se aduna aici peste 15…20 l/mp, iar în celelalte regiuni vor fi precipitatii mixte, favorizând formarea poleiului. În zonele montane va ninge, local abundent, iar vântul va sufla cu peste 70…80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, mai ales pe cretele Carpaţilor Orientali si Meridionali.

Vânt mai alert va fi şi la câmpie sau podis, însa doar la nivel local, şi cu rafale mai modeste, de 45…50 km/h. În aceste condiţii, la amiaza termometrele vor indica -5 grade în estul ţării şi în depresiuni, în timp ce in vest se ating 7 grade peste limita de inghet.

Si in Capitala va fi ger dimineata, insa peste zi temperaturile cresc semnificativ, desi norii predomina si trecator pot sa cada precipitatii slabe, predominant ploi care depun polei. Iar vantul sufla si el mai agitat, asa ca la pranz temperatura aerului va fi de aproximativ -1 grad.

Citeşte şi Avertizare de CEAŢĂ pe A1, A3 şi alte drumuri naţionale din ţară