COD ROŞU de CANICULĂ în Europa. Temperaturi aproape de recordul istoric în mai multe ţări

Noi avertizări de caniculă au fost emise în Europa. Meteorologii au emis avertizări COD ROŞU de CANICULĂ în Elvetia şi Croația, unde sunt anunţate pentru miercuri temperaturi între 33 şi 36 de grade Celsius. De asemenea, ministerul Sănătăţii italian va emite cel mai ridicat nivel de alertă - nivelul trei - pentru 18 oraşe, inclusiv capitala Roma, care se vor confrunta joi cu temperaturi caniculare. În Spania, Portugalia, Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Austria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Polonia, Letonia, Estonia, Suedia, Finlanda, Norvegia a fost emis cod portocaliu de temperaturi ridicate. Alerte cod portocaliu au fost emise şi pentru Grecia, dar de vreme rea.

RomaniaTV.net
01 aug. 2018, 08:39
COD ROŞU de CANICULĂ în Europa. Temperaturi aproape de recordul istoric în mai multe ţări

COD ROŞU ÎN ITALIA. Centrul şi nordul Italiei sunt cele mai afectate de valul de căldură. Oraşele pentru care autorităţile italiene vor emite  cod roşu sunt: Bolzano, Bologna, Brescia, Campobasso, Florenţa, Frosinone, Genova, Latina, Milano, Perugia, Pescara, Rieti, Roma, Torino, Trieste, Veneţia, Verona şi Viterbo.

Căldura intensă este prognozată să dureze cel puţin până în primul weekend din august.

CANICULĂ ÎN FRANŢA: Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis o alertă de călătorie pentru Franţa. MAE avertizează că în perioada 31 iulie 2018 – 5 august 2018, sudul Franței (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, Bouches-du-Rhône, Gard, Herault, Pyrenees Orientales, Aude, Tarn și Aveyron) se confruntă cu cod portocaliu de caniculă (temperaturi care pot atinge 40-42 grade Celsius).

COD ROŞU şi PORTOCALIU de CANICULĂ în Portugalia şi Spania.
Institutul Portughez al Mării și Atmosferei (IPMA) a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru data de 1 august 2018 și de cod roșu de caniculă pentru data de 2 august 2018, pentru următoarele districte din centrul și nordul țării: Bragança, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre și Braga.

Totodată, IPMA a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru data de 2 august 2018, pentru Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setúbal și Viana do Castelo.

Potrivit meteoalarm.eu, o avertizare cod roşu de caniculă va fi valabilă pentru data de 2 august 2018 pentru Badajoz. 

 

COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi vijelii în GRECIA până în 4 august 2018

Serviciul Național elen de Meteorologie a avertizat asupra continuării înrăutățirii vremii în perioada 31 iulie–4 august 2018, anunţă MAE. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină și vânt puternic.

Vor fi afectate următoarele regiuni:
1 august 2018: Macedonia centrală, insulele Sporade, nordul insulei Evia și nordul Mării Egee, Tessalia, Epir, vestul și centrul Greciei Continentale.
2 august 2018: Macedonia centrală și de vest, Tessalia, insulele Sporade și, posibil, Evia de nord, Epir, vestul și centrul Greciei Continentale.
3 august 2018: Macedonia centrală și de vest, Thessalia, Epir, insulele Sporade, vestul Greciei Continentale și Peloponez (în principal partea de vest).
4 august 2018: Macedonia centrală și de est (în principal judetele Pieria, Imatheia, Pella), Epir, Tessalia (în principal în partea de vest și de nord).